Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2022 10:43

Нардеп Волошин, якого обливали "зеленкою", намолов російської пропаганди на 100 тис. грн штрафу

Нардеп Волошин, якого обливали "зеленкою", намолов російської пропаганди на 100 тис. грн штрафу
Волошина облили зеленкою під парламентом у липні 2020 року. Фото: "Радіо Свобода"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала на 100 тис. грн одеський телеканал "ТРК "Здоров'я" через російську пропаганду від народних депутатів з ОПЗЖ Іллі Киви та Олега Волошина.

Про це повідомив регулятор.

Торік у вересні в ефірі телеканалу Волошин поділив українських громадян за територіальною ознакою. Заявив, що ставлення українців до росіян залежить від території проживання.

Нардеп сказав, що українці, які живуть у центральних, а тим паче в західних регіонах України, мають "природну", "ментальну", "історичну" ненависть до жителів Російської Федерації. І навпаки - громадяни східних областей, зокрема Донецької і Луганської, жодної неприязні до північного сусіда не відчувають.

Складається враження, що в уявленнях Волошина взагалі не існує збройного вторгнення РФ на українські території, повідомляє Нацрада.

"Есть часть общества, которая априори понимает трагедию происходящего и готова к компромиссу и примирению, - люди с Донбасса, у которых близкие в России. А есть часть общества – центральная Украина, я не говорю про западную, тех вообще там не разагитировать. На западной просто многие бы ненавидели Россию, даже если бы Россия не только Крым не забирала, еще и Кубань бы подарила, но все равно б ненавидели Москву за что-то. Вот центральная, которая все равно почему-то ненавидит Москву большевистскую или царскую и какую-либо еще", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баканов спить? Депутат з ОПЗЖ відсвяткував Новий рік із Путіним

Тези Волошина збігаються із кремлівською пропагандою "громадянської війни" в Україні, спричиненої нібито спротивом російськомовного населення в Криму і східних областях проти "тотальної українізації", "державного перевороту" тощо. І про "братній" російський народ.

Ведучі телеканалу на заяви Волошина не відреагували.

Водночас Кива заявив про "предательскую позицию", що Україна відмовилася від російсього газу.

Позаторік у липні Волошина під парламентом облили зеленкою.

Перед цим на засіданні Верховної Ради нардеп заявив, говорячи про Крим: "Хто захоче повертатися в країну, де всі жебракують? Яка не має суверенітету. Я вчора спеціально не прийшов на це урочисте зібрання, тому що нічого відзначати".

До голови СБУ Івана Баканова зверталися з вимогою розпочати кримінальне провадження щодо нардепа.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Волошин, якого обливали "зеленкою", намолов російської пропаганди на 100 тис. грн штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути