четвер, 08 липня 2021 13:12

Нардеп "Слуги народу" звинуватив Нафтогаз у відмові від прозорих закупівель

Відмова НАК Нафтогаз України від закупівель через систему Prozorro ставить під сумнів необхідність компанії нинішнього складу наглядової ради.

Про це написав депутат фракції Слуга Народу Олексій Мовчан, коментуючи пост в Facebook директора з трансформаційних процесів групи Нафтогаз Отто Ватерландера з повідомленням про зміни в закупівельній політиці НАК.

"Україна робила реформу державних закупівель відповідно до рекомендацій OECD. Система Prozorro визнана однією з кращих систем у світі для проведення закупівель. А ще Україна робила реформу корпоративного управління згідно з принципами того ж OECD. Якщо Нафтогаз не хоче використовувати Prozorro для закупівель, то може йому і Наглядова рада така дорога не потрібна? Якщо ви декларуєте прозорість і використання кращих практик управління, то шлях в обхід системи Prozorro - хибний шлях", - заявив Мовчан.

 

Раніше ЗМІ писали про те, що директор з трансформаційних процесів групи Нафтогаз Отто Ватерландера ініціював відмову НАК "Нафтогаз України" від закупівель через систему Prozorro.

Також раніше стало відомо, що незважаючи на збитки в розмірі майже 700 млн доларів у 2020 році, топ-менеджмент "Нафтогазу" отримав 30 млн доларів бонусів за свою роботу в минулому році.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп "Слуги народу" звинуватив Нафтогаз у відмові від прозорих закупівель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути