четвер, 12 жовтня 2017 20:01

Нардеп про резолюцію ПАРЄ: Нам ніхто не буде диктувати, які закони ухвалювати

Нардеп про резолюцію ПАРЄ: Нам ніхто не буде диктувати, які закони ухвалювати
Ганна Гопко. Фото: theinsider.ua

Верховна Рада не буде розглядати поправки до закону про освіту, подані в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, до висновків Венеціанської комісії з цього питання.

Про це сказала народний депутат Ганна Гопко в ефірі Прямого каналу.

"У розробці закону про освіту, яка тривала більше 8 місяців, брали участь представники нацменшин. Вони ходили на робочі групи, у Міністерство освіти. Усі засідання профільного комітету з питань освіти були відкритими. Комітет у закордонних справах організовував зустріч для послів країн, де чітко пояснювали, що відбувається. Прийшло тоді близько 16 послів. Ми зробили свою роботу. Ми провели всі необхідні консультації.

Моя позиція: жодних змін Україна без рішення Венеційської комісії робити не буде. Коли отримаємо висновки, то лише український парламент буде приймати якісь рішення. Ми - суверенна держава. І нам ніхто не буде диктувати, які закони ухвалювати", - наголосила Гопко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За агресивними заявами у ПАРЄ про освіту в Україні знайшли прихований підтекст

12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи засудила Верховну Раду України за зміни до мовної статті закону про освіту без попередніх консультацій із представниками національних меншин.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп про резолюцію ПАРЄ: Нам ніхто не буде диктувати, які закони ухвалювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути