середа, 10 червня 2020 15:04

Нардеп хоче взяти на поруки затриману у справі Шеремета

Нардеп хоче взяти на поруки затриману у справі Шеремета
Справа є персональною відповідальністю Авакова, нагадує Кіра Рудик

Народний депутат, голова партії "Голос" Кіра Рудик заявила про готовність взяти на поруки Юлію Кузьменко, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це нардеп заявила на засіданні апеляційного суду в середу.

"Ще наприкінці минулого року, коли було оголошено про цю справу, ми говорили, що потрібні залізобетонні докази для того, щоб тримати людей у СІЗО. Минуло вже сім місяців - таких доказів досі немає, а люди продовжують сидіти за ґратами.

Найбільше мене турбує те, що ця справа є персональною відповідальністю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за відставку якого наша партія наразі збирає підписи й виводила людей на акцію під Верховну Раду", - цитує нардепа з засідання суду "Інтерфакс-Україна".

"Зараз правильно буде зробити так, щоб люди, які перебувають під слідством, могли перебувати не в СІЗО, а в себе вдома. І саме тому я сьогодні братиму лікаря і волонтера Юлію Кузьменко на поруки", - заявила Рудик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Або надайте докази, або йдіть у ср*ку" - лідер "Бумбокса" записав політичне відео

21 травня поліція й прокуратура завершили слідство у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Трьом обвинуваченим змінили підозри. Йдеться про музиканта й добровольця Андрія Антоненка, лікарку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь. Тепер слідство називає організаторами злочину невстановлених осіб. Антоненко й Кузьменко, мовляв — виконавці, а Дугарь — спільниця. Змінили й мотив убивства.

Усім трьом підозрюваним 25 травня переглянули запобіжні заходи в Печерському райсуді. Антоненка й Кузьменко залишили під вартою до 23 і 24 липня відповідно. Дугарь замість нічного домашнього арешту призначили 168 150 грн застави та носіння електронного браслета. Пів тисячі людей надіслали потрібну суму за 3 год. із часу оголошення збирання.

Про затримання Антоненка, Кузьменко й Дугарь повідомили 12 грудня торік на пресконференції за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, тодішнього генпрокурора Руслана Рябошапки й президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп хоче взяти на поруки затриману у справі Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути