понеділок, 10 грудня 2012 12:45

Нардеп Доній припускає, що йому знову спробують підкинути наркотики

Нардеп Доній припускає, що йому знову спробують підкинути наркотики
Фото: uainfo.censor.net.ua

Раніше до нардепа Олеся Донія, якому намагалися підкинути наркотики у аеропрту "Бориспіль", підходив міліціонер з проханням передати літаком до Івано-Франківська підозрілий пакет. Політик прогнозує, що схожі ситуації повторюватимуться. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Я 4 дні перебував у Казахстані. Там на запрошення однієї із європейських структур брав участь у моніторингу свободи слова та прав людини у цій країні. Був у суді, де слухали справа опозиційної газети, яку намагаються закрити. Спілкувався з політиками заборонених у цій країні партій, яких не пускають на вибори. Мій помічник, який виконує функції водія чекав на мене у аеропорту "Бориспіль". Мав відвезти мене до Києва. До нього підійшов чоловік, запитав чи він є водієм Донія. Той відповів ствердно. Логічно, що підійшли до нього, бо він, зустрічаючи мене, бере мою сумку та несе до машини. Невідомий запропонував йому підкласти у  цю сумку пакетик, вміст якого невідомий. Що там усередині ми не знаємо, можемо лише підозрювати, що там наркотики. Не можуть же бути якісь радіаційні речовини. Невідомий запропонував винагороду - 50 тисяч доларів", - розповів Доній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доній просить Захарченка з'ясувати, хто йому хотів підкинути "пакетик із невідомим вмістом"

Нардеп має дві версії мотивів такої події.

"Або це засіб тиску влади тут, або - спільна робота спецслужб двох країн з метою дискредитувати мене в очах світової громадськості. Не думаю, що це хтось із політиків-недругів має такі кошти, щоб таке пропонувати. До кожного з опозиційних політиків намагаються застосовувати різні засоби впливу, якщо це українська сторона", - розмірковує політик.

Доній не звинувачує владу Казахстану, але має здогади щодо причетності влади цієї країни.

"Я не можу стверджувати, що це були спецслужби інших країн, Казахстану наприклад, не можу звинувачувати владу цієї країни. Можу тільки аналізувати, що ця ситуація відбулася після мого повернення з поїздки, де я зустрічався із опозиційними політиками цієї держави. У будь якому випадку українські спецслужби мали б бути задіяні", - сказав він.

Політик пригадав, що раніше йому уже робили підозрілу пропозицію в аеропорту.

"До цього ніяких погроз у мою адресу не було. Однак, приблизно 2 тижні тому, коли я вилітав до Івано-Франківська,  до мене у аеропорту підійшла людина у міліцейській формі та попросила передати пакетик. Я не взяв, звичайно. Тепер вже аналізую, ймовірно, що ці дві ситуації пов'язанні", - вважає Доній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усім пропонують по 10 мільйонів, а до мене жодна сволота не підходила"

Політик завтра планує передати свої заяви до міліції та прокуратури.

"Для того, щоб у майбутньому цього не повторилося я написав заяву у міліцію та генеральну прокуратуру. Завтра буду у Києві і подам їх. Мій помічник усе пояснить у міліції. Утім після того як прокуратура не визнала мене потерпілим після струсу мозку, у мене ніякої довіри до цієї структури немає. Але все одно я виконаю усі необхідні процедури. Для того, щоб з'ясувати хто насправді це зробив, потрібно взяти владу, отримати парламентський контроль над спецслужбами і розібратися, яка агентура працює проти опозиційних політиків".

Доній вважає, що "найбільше охорона — це відкритість".

"Інакше змагатися із спецслужбами неможливо. Якщо один раз їм не довелося щось підкинути, вони можуть спробувати ще раз", - здогадується він.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Доній припускає, що йому знову спробують підкинути наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути