понеділок, 17 серпня 2020 09:59

Нардеп Яценко обізвав ветерана і тепер програє йому суди

Ветеран російсько-української війни, "кіборг" Олег Гервас виграє суди у нардепа-мажоритарника з групи "За майбутнє" Антона Яценка про захист честі і гідності.

  Олег Гервас служив у 90-му батальйоні 81-ї бригади (Десантно-штурмові війська). Був одним із захисників ДАП, яких називають "кіборгами".
Олег Гервас служив у 90-му батальйоні 81-ї бригади (Десантно-штурмові війська). Був одним із захисників ДАП, яких називають "кіборгами".

Наприкінці червня 2018 року Яценко заявив у Facebook про воїна, що той "убивал и грабил мирное население".

  Антон Яценко обирався до парламенту по округу на Черкащині.
Антон Яценко обирався до парламенту по округу на Черкащині.

Перепалка у соцмережах могла б зійти нанівець, якби Яценко вибачився або заявив, що його сторінку в Facebook зламали. Однак народний обранець не тільки не відмовився від своїх слів, але заявив про звернення до СБУ з приводу нібито погроз його життю, пише "Обозреватель"

А Олег Гервас подав до суду позов про захист честі та гідності.

"Я не міг вчинити інакше. Хочу, щоб Яценко спростував ті слова. Він зганьбив мене, я хочу правди. Якщо в депутата є докази – нехай викладає, якщо немає – він має перепросити. Ну не можна так. Не може народний обранець безкарно поливати брудом.

Може, він уважає всіх учасників АТО на Донбасі злочинцями? Може, відчуває свою безкарність? Може, подумав, що я побоюся подати до суду?", - сказав ветеран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин не для всіх. Ресторан "слуги" у столиці приймає віпгостей

Судові тяжби тривали з 2018-го. На думку "кіборга", розгляд справи затягували: засідання переносилися, були неявки та різні клопотання.

Не стала винятком і апеляція.

"Коли Яценко подав апеляційну скаргу, то не сплатив судовий збір. Цирк, звичайно. Два рази його адвокат подавав клопотання, щоби провести засідання по відеозв'язку (суд відмовив) – аргументували, що бояться провокацій і так далі", - розповів Гервас.

На останнє засідання в Київському апеляційному суді Яценко так і не з'явився – був його адвокат із помічницею. За словами ветерана, захисник нардепа наполягав на тому, що скриншоти не є доказами й такої розмови взагалі не було, чіплявся за процедуру.

У рішенні Київського апеляційного суду згадано, що Яценко визнавав у ЗМІ факт розмови з Гервасом, нагадують журналісти.

Апеляційний суд ухвалив рішення залишити рішення суду першої інстанції без змін і дав 30 днів на касацію.

Незважаючи на те, що "епопея" може тривати й далі, Гервас уважає, що вже домігся перемоги.

"У будь-якому разі я виграв уже дві інстанції, і це чудовий результат. Справедливий. Нардеп не хотів попросити вибачення за брехню – отримав.

Приблизно півтора року тому Яценко мені написав: мовляв, ну і що, що судишся зі мною? Такі справи розглядають кілька років, а через деякий час про вас забудуть і це буде нікому нецікаво. Ось на що він сподівався. Але вийшло інакше. Напевно, справді Бог був за мною і за хлопцями, які мені допомагали. І, виявилося, є справедливий суд", – додав Гервас.

Тепер Яценко повинен перепросити й виплатити компенсацію за моральну шкоду - 5 тис. грн.

Раніше журналісти повідомляли, що нардеп Яценко системно перевищує швидкість на авто і не платить штрафів.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Яценко обізвав ветерана і тепер програє йому суди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути