понеділок, 18 жовтня 2021 18:58

НАЗК перевіряє заступника генпрокурора, який гуляв на дні народження Татарова

НАЗК перевіряє заступника генпрокурора, який гуляв на дні народження Татарова
Олексій Симоненко працює заступником генерального прокурора з березня минулого року. Фото: gp.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку заступника генерального прокурора Олексія Симоненка, який передав справу щодо заступника керівника Офісу президента Олега Татарова від НАБУ до СБУ.

Про це повідомила громадська організація Центр протидії корупції.

НАЗК перевіряє конфлікт інтересів у діях заступника генпрокурора.

На початку вересня журналісти зафіксували, що Симоненко приїхав до підозрюваного Татарова на день народження на службовому автомобілі.

"При цьому саме Симоненко забрав справу Татарова в Національного антикорупційного бюро і передав провадження слідчому управлінню СБУ.

У березні справу мали би передати до суду, однак уже більш ніж пів року прокурори ОГП блокують цей процес", - заявили активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Симоненка придбала Merсedes за 5% вартості

У грудні 2020 року Татарову повідомили про підозру в співучасті щодо передавання хабаря в інтересах екснардепа й голови Укрбуду Максима Микитася. Останнього звинувачують у розкраданні держкоштів під час спорудження житла для бійців Нацгвардії.

За версією слідства, хабар призначався заступнику директора експертно-криміналістичного центру МВС Костянтинові Дубоносу. Щоб зменшити суму збитків держави у справі з 81 млн грн до 7 млн грн.

Під час Майдану Татарову дав звання "Заслужений юрист України" колишній президент Віктор Янукович за поданням тодішнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

У червні петиція за звільнення Татарова назбирала необхідні 25 тис. голосів. Президент Володимир Зеленський відмовився звільняти.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК перевіряє заступника генпрокурора, який гуляв на дні народження Татарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути