понеділок, 16 червня 2014 14:12

Напади на російські представництва триватимуть - експерт

Напади на російські представництва триватимуть - експерт
Фото: http://tvi.ua

Політтехнолог Тарас Березовець не вважає провокацією вчорашні дії українців біля російського посольства у Києві. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Це природна реакція людей на те, що відбувається в країні. Люди реально не витримали того, коли російською зброєю і найманцями був збитий український літак з військовими. Українці вийшли від розпачу, тому що їхня держава не може захистити не тільки мирних громадян, а й своїх солдат", - сказав експерт.

На його думку люди організувалися через соціальні мережі.

"Цей мітинг показує ефективність соціальних мереж. Тому що все це почалося як Євромайдан. На заклик активістів відгукнулося до трьох тисяч людей, які вийшли і висловили своє ставлення до Путіна й Росії", - сказав політтехнолог.

Він також не виключив продовження нападів на російські представництва й надалі.

"Цей протест був мирний і стриманий приїздами Авакова (в.о. міністра внутрішніх справ - ред.) і Дещиці (в.о. мінстра закордонних справ - ред. ). Але чим далі поглиблюватиметься криза, тим ймовірніші в подальшому випадки нападу на російські банки чи підприємства. Є частина радикально налаштованих людей, які можуть таке робити", - зазначив Березовець.

Він зауважив, що Росія насправді прагне загострення стосунків з Україною. "Вони ж всіляко цьому сприяють".

Березовець відзначив, що агресивна поведінка українців та встановлення траурних вінків біля російського посольства негативно впливає на працівників диппредставництва, проте, "російські дипломати не вперше працюють в такому агресивному середовищі". "І в країнах Африки і в Латинській Америці їм приходилося складно. Там по відношенню до них був серйозний негатив", - зауважив він.

Нагадаємо, що 14 червня біля російського посольства у Києві відбулися протестні заворушення. Учасники заблокували будівлю посольства, зірвали прапор, перевернули кілька автомобілів, закидали будівлю яйцями і зеленкою, використовували димові шашки і вибухові пакети.

Так кияни відреагували на збитий  російськими найманцями український літак з десантниками.  Трагедія сталася біля Луганського аеропорту в ніч з п'ятниці на суботу. Загинули 49 людей.

Зараз ви читаєте новину «Напади на російські представництва триватимуть - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути