пʼятниця, 11 листопада 2022 22:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нам чужого не потрібно": офіцер УДА оцінив ймовірність вторгнення ЗСУ в Росію

"Нам чужого не потрібно": офіцер УДА оцінив ймовірність вторгнення ЗСУ в Росію
Україна хоче повернути свої території, захоплювати чужі вона не буде. Фото: focus.ua

Україна не має іншого шляху в цій війні, окрім як перемога над РФ. Але російські території Україна захоплювати не буде, оскільки нічого чужого їй не потрібно, завдання - повернути своє.

Проте всі українські території обов'язково будуть звільнені ЗСУ, розповів начальник штабу Української добровольчої армії, керівник руху опору Південь УДА полковник у відставці Сергій Ільницький в інтерв'ю "Главреду".

"Ми занадто багато втратили за вісім років, а особливо за останні дев'ять місяців... Іншого шляху, крім звільнення всіх окупованих Росією територій, для нас не існує" - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: дякую всій обʼєднаній Європі

При цьому Ільницький зазначив, що малоймовірним є варіант, при якому ЗСУ доведеться добивати російські війська в Москві. Хоча війна вже фактично перекинулася на територію РФ, прямого військового вторгнення з боку України не буде, оскільки завдання Києва - повернути свої території, а не захоплювати чужі.

"Нам потрібно своє, а чужого нам не треба" - резюмував він.

Глава РНБО Олексій Данілов раніше підкреслив, що українські військові не мають наміру припиняти звільнення нашої країни від окупантів і намагатися заморозити конфлікт.

Президент Володимир Зеленський підтвердив звільнення Херсона і пообіцяв, що Україна звільнить всі тимчасово окуповані Росією території, Україна прийде до своїх людей.

Зараз ви читаєте новину «"Нам чужого не потрібно": офіцер УДА оцінив ймовірність вторгнення ЗСУ в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути