Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 18:58

Наливайченко заступився за Фірташа

Наливайченко заступився за Фірташа

Екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що митниця не мала права розмитнювати 11 млрд. кубів газу, вилучених у Rosukrenergo.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у четвер.

"Як глава СБУ на той час я діяв на випередження, як нормальна спецслужба у нормальній державі: підписав лист і поставив власний підпис на енергетичну митницю, і її попередив - ви порушуєте законодавство України, шановні митники, це незаконна дія, якщо ви її зробите" , - заявив він журналістам у четвер.

"Хлопці не послухалися, порушили законодавство України та права приватних власників, - приватної компанії RosUkrEnergo. Тепер ми отримали те, що було передбачено мною і моїми колегами ще в минулому році - отримали рішення Стокгольмського арбітражу на користь компанії, у якої фактично ліквідували приватну власність", - додав він.

Наливайченко також переконаний, що хтось повинен відповісти за вирішення Стокгольмського суду.

"Тоді це було наше діло, але я думаю, що воно буде вимагатися Генеральною прокуратурою. Більш того, воно здійснюється - і тоді було під наглядом Генеральної прокуратури", - також сказав він.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня цього року виніс рішення, яким зобов'язав НАК "Нафтогаз" повернути швейцарському газовому трейдеру RosUkrEnergo AG (RUE), 50%, 11 мільярдів кубометрів газу, а також передати RUE в якості компенсації ще 1,1 мільярда кубометрів газу і 200 мільйонів доларів.

Варто відзначити, що в 2009 році "Нафтогаз" і "Газпром" підписали договір переуступки боргу, відповідно до якого українська компанія заплатила "Газпрому" 1,7 млрд. доларів за 11 млрд. кубометрів газу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко заступився за Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути