середа, 01 вересня 2010 20:55

Наливайченко вимагає відкрити справу на Табачника

Наливайченко вимагає відкрити справу на Табачника

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко вимагає притягти міністра освіти й науки Дмитра Табачника до кримінальної відповідальності за заперечення того, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом українського народу.

Про це сказано в повідомленні прес-служби громадської ініціативи "Оновлення країни", лідером якої є Наливайченко.

Екс-голова СБУ зазначив, що заяви Табачника щодо Голодомору 1932-1933 років прямо суперечать статті 2 закону "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні", у якій визначено, що публічне заперечення Голодомору є наругою над пам"яттю мільйонів його жертв й є протиправним.

Наливайченко повідомив, що "Оновлення країни" звернеться до Генеральної прокуратури з вимогою притягти до кримінальної відповідальності Табачника за порушення закону й заперечення встановленого українським судом факту, що Голодомор 1932-1933 років був актом геноциду українського народу.

Громадська ініціатива закликає депутатів, особливо від Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей як найбільш постраждалих у ті роки, винести на розгляд Верховної Ради постанову про відставку Табачника з посади міністра за порушення законодавства.

Наливайченко наголосив, що чиновники, які заперечують факт злочину, діють незаконно й підпадають під юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі.

Як повідомлялося, 31 серпня Табачник заявив, що Голодомор 1932-1933 років в Україні не був геноцидом українського народу. Голод був політичним руйнуванням селянства як соціального класу, але не мав етнічних характеристик, зазначив він.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко вимагає відкрити справу на Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути