середа, 11 березня 2009 12:32

Наливайченко пообіцяв атакувати "російських політиканів"

Наливайченко пообіцяв атакувати "російських політиканів"
Голова СБУ Валентин Наливайченко вітає рішення НАТО поновити відносини з Москвою після російсько-грузинського конфлікту.

Про це він заявив в інтерв"ю виданню Financial Times.

Він також зазначив, що Київ шукає покращення відносин з Росією, але продовжуватиме атакувати "російських політиканів", які втручаються у внутрішню політику України.

"Гарні відносини, - це коли сусід не перелазить через паркан у ваш двір", - сказав він, маючи на увазі підтримку з боку Росії проросійських політичних груп в Україні, включаючи сепаратистів в Криму.

Він також наполягає, що спецслужби є аполітичними.

Водночас видання наводить слова Наливайченка про те, що "Нафтогаз" на виконання вказівок уряду, нелегально привласнив газ, вартістю понад 2 млрд. доларів, який належить РосУкрЕнерго.

Також видання зазначає, що заступник голови СБУ Валерій Хорошковський, який очолив розслідування має спільні інтереси в телевізійних каналах з співвласником РосУкрЕнерго Дмитром Фірташем.

Також видання зазначає, що Наливайченко відкинув звинувачення з боку прем"єра Юлії Тимошенко на адресу президента про лобіювання інтересів РосУкрЕнерго. Наливайченко запропонував надати докази невинуватості Віктора Ющенка Російській торговій палаті, яка займається перевіркою РосУкрЕнерго.

6 березня Верховна Рада України за поданням Президента призначила Наливайченка головою СБУ. За прийняття відповідної постанови проголосували 230 народних депутатів із 438, зареєстрованих у сесійній залі, зокрема, 149 депутатів від фракції БЮТ (загалом до цієї фракції входять 156 депутатів), 61 - від фракції "Наша Україна – Народна самооборона" і 20 - від фракції Блоку Литвина.

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко пообіцяв атакувати "російських політиканів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути