Ексклюзиви
неділя, 27 грудня 2015 12:15

Найкраще 2016 року профінансують Вінницьку область - експерт

Найкраще 2016 року профінансують Вінницьку область - експерт

На Вінницьку облдержадміністрацію цього року передбачені найбільші витрати з усіх обладміністрацій України. Про це Gazeta.ua розповів колишній заступник голови "Нацбанку" Олександр Савченко.

"У Верховній Раді застосовують метод "новий бюджет під ялинку", щоб приховати якісь потрібні для влади речі. Наприклад, фінансування якоїсь держустанови, певного проекту, з якого годуються бюрократи. Ну наприклад, на Державне управління справами закладено більше коштів, ніж на утримання парламенту. На Вінницьку облдержадміністрацію передбачені найбільші витрати з усіх обладміністрацій. При Януковичу, наприклад, найкраще фінансували Донбас і вугільну галузь. Коли депутати хочуть спати, мозок погано працює. Тоді швидше приймаються рішення, правильні й неправильні. Ця технологія застосовується завжди,", - сказав він.

Економіст розповів, чому так довго приймали бюджет.

"Напередодні прийняття бюджету вишиковується дуже велика черга до міністерства фінансів і прем'єр-міністра. Всі просять збільшити витрати на проекти, райони, програми і так далі. Натомість депутати висловлюють свою готовність голосувати за бюджет в цілому. Зрештою, ніхто, окрім самих урядовців, не знає, що на тих семистах сторінках", - зауважив експерт.

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня 2015 року Верховна Рада прийняла закон про державний бюджет на 2016 рік. Доходи складають 595, 1 млрд грн. Це на 15,1% більше, ніж у бюджеті 2015 року. Витрати - 684,5 млрд грн. За відповідне рішення проголосували 263 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще 2016 року профінансують Вінницьку область - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути