вівторок, 11 вересня 2012 20:54

Найцікавішими були б дебати за участю Тимошенко і Луценка - політолог

Найцікавішими були б дебати за участю Тимошенко і Луценка - політолог
На думку політолога, дебати між владою і опозицією були б особливо цікавими. Фото: cit.ua

Виклик Андрієм Шевченком Віталія Кличка на політичні дебати - це звичайний епатаж, вважає керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Гадаю, що це насамперед епатаж, - каже фахівець. - Із таким же успіхом Андрій міг викликати Віталія на футбольне поле, а Кличко Шевченка - на боксерський ринг. Безумовно, таке шоу зірве масу глядацьких симпатій, бо до подібних фігур завжди привернута увага. Але у політичних дебатах перемога буде на боці Віталія Кличка. Адже, на відміну від свіжоспеченого політика Андрія Шевченка, він потужно розвивається у політиці не перший рік, брав участь у багатьох дебатах і телевізійних ток-шоу. А для Шевченка це буде перший млинець і дай Бог, щоб він не виявився глевким".

Якщо дебати відбудуться між командами партій "УДАР" і "Україна - вперед", то перевага теж на боці політичної сили Кличка, переконаний політолог.

"У команді Кличка є такі досвідчені полемісти як Марія Матіос, Ірина Геращенко і колишні та діючі народні депутати. Скажімо, Віталій Чепінога, який був спічрайтером у Юлії Тимошенко. Він не просто в кишеню за словом не лізе, а й активно виготовляє словесні конструкції та політичні слогани. А от у Наталії Королевської, крім неї самої, практично дебатувати нікому. За винятком колишнього "бютівця" Дмитра Співака, який має досвід ток-шоу і володіє своєрідним одеським гумором", - зазначає Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко здивувався пропозиції Шевченка проводити дебати

На його думку, найцікавішими були б політичні дебати між Партією регіонів та "Батьківщиною".

"Якби були зареєстровані кандидатами в депутати Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, дебати між владою і опозицією були б особливо цікавими. Також викликали б суспільний резонанс дебати між комуністами і "свободівцями". Бо це ідеологічні антагоністи, які ненавидять одне одного, як бик червону ганчірку. Вони б виходили на політичну арену з бажанням порвати опонентів, і це було б політичним тореадорством. До того ж, "Свобода" представляє "молоду кров", тоді як комуністи вже обуржуалися і запливли жирком", - зазначив Бондаренко.

Він також додав, що для Віталія Кличка набагато важливішими є дебати з Партією регіонів, оскільки вони стали б його своєрідним праймеріз на майбутні президентські вибори 2015 року.

Нагадаємо, Андрій Шевченко 9 вересня в ефірі програми "Великий футбол" на ТРК "Україна" запропонував лідеру політичної партії "УДАР" Віталію Кличку провести політичні дебати між командами партій "Україна - Вперед!" і "УДАР" про майбутнє країни. У відповідь прес-служба "УДАРу" заявила, що партія готова до дебатів, якщо "Україна - Вперед!" визнає, що є сателітом влади.

Зараз ви читаєте новину «Найцікавішими були б дебати за участю Тимошенко і Луценка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути