пʼятниця, 24 серпня 2012 08:46

"Найближчі три-чотири роки покажуть, чи стане Україна авторитетною державою з міцною демократичною системою"

"Найближчі три-чотири роки покажуть, чи стане Україна авторитетною державою з міцною демократичною системою"
Чи просто буде європейським Зімбабве, зразком "третього світу" в Європі, наголошує Карасьов Фото: vsekommentarii.com

Розвиток України за 21 рік незалежності важко назвати успішним. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Але, враховуючи з якою радянською та постімперською спадщиною ми вийшли зі складу СРСР, ці роки не можна назвати й провальними", - зауважив він.

Карасьов наголосив, що у Польщі, Чехії, Балтійських країнах радянська система не була такою глибокою.

"Вона пізно туди прийшла. Її завжди вважали окупаційною. А на наших теренах Радянський Союз глибоко заліз у ґрунт, устиг стати органічним, автентичним для більшості українців. Тож вони не розуміли, навіщо від Радянського Союзу звільнятися. Лише зараз в Україні приходить усвідомлення того, що кримінально-олігархічна система, яка прийшла на зміну комуністичній, створила кримінально-колоніальний режим. Він викачує гроші й сировину, ставиться до країни та народу, як до окупованої території", - підкреслив експерт.

"Найближчі три-чотири роки покажуть, чи Україна стане авторитетною державою з міцною демократичною системою, чи просто буде європейським Зімбабве, зразком "третього світу" в Європі. Українці або через свою пасивність законсервують кримінально-олігархічний режим, або нинішня ситуація стане поштовхом для нового етапу національно-визвольного руху. Визволення вже не від радянської, а від кримінально-корупційної окупації", - додав Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз жодна відповідальна людина не має права бути нейтральною. З одного боку — Україна, з іншого — мафія

Думки експертів щодо того, якою буде друга половина президентського терміну Віктора Януковича читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Найближчі три-чотири роки покажуть, чи стане Україна авторитетною державою з міцною демократичною системою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути