середа, 18 січня 2017 09:46

Наглядову раду Приватбанку очолив іноземець

Наглядову раду Приватбанку очолив іноземець
Фото: dyvys.info

Наглядова рада Приватбанку 17 січня обрала своїм головою турецького фінансиста Енгіна Акчакочу.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк у Facebook.

"Впевнений, Енгін Акчакоча, обраний головою ради, чудово справиться з новими обов'язками. Енгін - легендарний банкір, свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допомагатиме відбудувати найбільший банк держави", - написав він.

Призначення затвердили на першому засіданні наглядової ради банку. Її новий склад прийматиме незалежні рішення, стверджує міністр.

"Раніше з трьох членів ради двоє були власниками банку і всієї групи "Приват", якій видавали кредити. Звичайно, коли в наглядовій раді не було незалежних членів та її становили акціонери банку, інтереси вкладників не ставили на перше місце. Нову наглядову раду державного "Привату" сформували з кращих світових професіоналів. Більшість у ній становлять іноземці та представники міжнародних фінансових організацій. Найголовніше, що нова наглядова рада справді незалежна", - наголосив Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський про націоналізацію Приватбанку

18 грудня уряд націоналізував Приватбанк. Міністерство фінансів стало власником 100% акцій установи та гарантом безперебійного функціонування, збереження коштів клієнтів.
Зараз ви читаєте новину «Наглядову раду Приватбанку очолив іноземець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути