субота, 17 червня 2017 15:12

Надія Савченко відреагувала на скасування закону її імені

Надія Савченко відреагувала на скасування закону її імені
Савченко розкритикувала дії президента. Фото: "Корупція Інфо"

Народний депутат Надія Савченко вважає, що скасувавши "закон Савченко" президент України Петро Порошенко наплював на українців і конституцію.

"Президент вкотре порушив Конституцію України. 22 стаття Конституції говорить, що закони, які приймаються не можуть діяти на звуження прав людини відповідно до чинних. Закон щодо скасування "закону Савченко", як його зазвичай називають, якраз і діє на звуження прав людини. Тому ми вкотре спостерігаємо, що президент, який повинен бути гарантом Конституції України постійно ставиться до Конституції по-наплювательському та порушує її. І з цим потрібно щось робити", – заявила вона в ефірі одного з українських телеканалів, передає "24 канал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко вплуталася у справу Онищенка

На її думку, президент мав би домагатися зміни Конституції.

"Він би повинен був запропонувати свої зміни, провести їх через референдум всеукраїнський, подивитися затвердять люди зміни, чи ні. А потім мав би право щось вчиняти відносно Конституції. Зараз це не перше порушення президентом Конституції, і це повинно мати конституційні наслідки для президента", – каже Савченко.

Президент підписав закон, яким у разі позбавлення волі суд зараховуватиме попереднє ув'язнення в строк відбуття покарання із розрахунку день за день. Про це повідомили на сайті президента.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко відреагувала на скасування закону її імені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути