пʼятниця, 12 жовтня 2018 12:22

Нацрада взялась за канал Медведчука

Нацрада взялась за канал Медведчука
Канал "112 Україна" перевірять на російську пропаганду та розпалювання ненависті. Фото: Схеми

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку каналу "112 Україна". Про це повідомляє сайт Нацради.

"На підставі моніторингів ефіру "112 Україна" у вересні-жовтні 2018-го та звернень народного депутата Тетяни Ричкової та понад 30 громадян Національна рада призначила компанії позапланову перевірку у зв'язку із зафіксованими ознаками порушення закону "Про телебачення і радіомовлення".

У своїх листах громадяни і представники громадянського суспільства нарікають на порушення правил розповсюдження інформації, журналістських стандартів, використання мови ненависті й ворожнечі, а також поширення в ефірі телеканалу "112 Україна" інформації, яка, на думку заявників, є кліше російської пропаганди, підриває основи державності, провокує на протести, маніпулює думкою людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацрада взялася за скандальний телеканал

Нацрада перевірить, чи не поширює канал інформацію для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права людини.

Раніше Нацрада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne. Після зміни керівництва канал не подав заяву на внесення змін до ліцензії.

"112 Україна" пов'язуються із лідером організації "Український вибір" Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада взялась за канал Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути