понеділок, 20 липня 2015 15:09

Націоналізація російського майна, денонсація договору про використання Азовського моря - найцікавіші законопроекти

Націоналізація російського майна, денонсація договору про використання Азовського моря - найцікавіші законопроекти
УНІАН

Протягом минулого тижня у Верховній Раді зареєстрували 141 законопроект.

Денонсувати договір між Україною та Росією про використання Азовського моря і Керченської протоки пропонують перший віце-спікер Андрій Парубій з депутатами від "Народного фронту".

Примусово вилучати власність Російської Федерації на території України пропонують нардепи від Радикальної партії Ляшка у змінах до Закону України "Про санкції". Йдеться про "примусове вилучення об'єктів права власності Російської Федерації, як держави-агресора, та об'єктів права приватної власності її резидентів з мотивів суспільної необхідності на користь держави у зв'язку із порушенням прав та інтересів України".

Дозволяти продавати алкоголь і цигарки громадянам лише з 21 року пропонує позафракційний нардеп Анатолій Денисенко у змінах до законодавства, що регулює вживання тютюнових виробів та алкогольних напоїв. Також йдеться про збільшення штрафів для тих, хто розпиває алкоголь у громадських місцях від 20 до 50 (від 340 до  850 гривень - ред.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, пропонується заборонити продаж алкоголю та тютюнових виробів у радіусі 200 метрів від дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів.

Законопроект про реструктуризацію боргів фізичної особи або визнання її банкрутом зареєстрували нардепи від "Блоку Петра Порошенка" та "Самопомочі".  Як стверджують автори, документ розроблений з урахуванням рекомендацій Світового банку.  Справи про банкрутство фізичної особи відповідно до запропонованого проекту закону мають розглядатися господарським судом за місцем проживання фізичної особи. Пропонується впровадження двох типів процедур – судових та досудових.  Також законопроект передбачає мирову угоду між сторонами справи. Участь арбітражного керуючого у справі про банкрутство є обов'язковою, оскільки допомога незалежної професійної особи у такій категорії справ є надзвичайно важливою, - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Призначати пенсії тим, хто став інвалідом після участі в АТО, пропонують нардепи від "Народного фронту" у змінах до Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".  Документом пропонується призначення нарівні з військовослужбовцями пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок безпосередньої участі в АТО та забезпеченні її проведення, членам їх сімей, а також родичам загиблих, при зазначених обставинах, осіб.

Проект постанови про визнання та засудження репресій органів радянської військової адміністрації, здійснених проти угорців та німців Закарпаття під час Другої світової війни та у повоєнний час зареєстрував нардеп від "БПП" Василь Брензович.

Також на сайті зареєстрований проект закону про територіальну оборону України, текст якого наразі відсутній. Серед авторів документу - перший віце-спікер Андрій Парубій, народні депутати з "Блоку Петра Порошенка", Радикальної партії, "Народного фронту".

Зараз ви читаєте новину «Націоналізація російського майна, денонсація договору про використання Азовського моря - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути