Ексклюзиви
середа, 09 березня 2011 13:12

Націоналісти розбили вітрини магазинам, які дискримінували україномовних дівчат

Націоналісти розбили вітрини магазинам, які дискримінували україномовних дівчат

Двом столичним магазинам, які відмовилися приймати на роботу кандидаток через українську мову, побили вітрини. Про це повідомляє сайт "Братства".

За повідомленням сайту "Братства", відповідальність за акцію взяла на себе "Молодіжна референтура ОУН". Директори цих установ поставили перед претендентками на роботу умову обов'язкового використання лише російської мови.

Нагадаємо, на початку січня 2011 року в Києві виключно за використання української мови не узяли на роботу українку Олену Воронову. Дівчині повідомили, що їй необхідно перейти на російську, якщо вона дійсно має намір працювати в цьому закладі. Зокрема, керівник закладу здивувалася, навіщо їй "ця мова".

Вона також повідомила, що власник кав'ярні, вірменин за національністю, звик спілкуватись російською, а отже, україномовну офіціантку не зрозуміє і "не витримає".

Олена Воронова - не єдина, кому довелося під час пошуків роботи в Києві зіткнутися з мовною дискримінацією. Діна Антощенко розповідає, що, намагаючись влаштуватися на посаду офіс-менеджера, ще на співбесіді почула, що потрібна людина, яка говорить тільки російською. Така ситуація повторювалася кілька разів - найяскравішим був такий випадок: "Я прийшла на співбесіду в магазин дитячого одягу "Лапін Хауз", в якому продаються досить відомі бренди, і представник цього магазину сказала мені, щоб я негайно перейшла на російську, якщо хочу, щоб вони надалі зі мною співпрацювали, тому що до їх магазину приходять дуже важливі клієнти".

Україномовну Юлію Скородом відмовилися брати на роботу, оскільки „керівництво компанії походить з Донецька, і представництво в Києві повинно говорити на мові, прийнятній для корпоративних стандартів".

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти розбили вітрини магазинам, які дискримінували україномовних дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути