пʼятниця, 14 жовтня 2011 12:27

Націоналісти "партизанськими стежками" з'їжджаються до Києва на Марш УПА

Націоналісти "партизанськими стежками" з'їжджаються до Києва на Марш УПА

У ВО "Свободі" заявляють, що її депутатам місцевих рад перешкоджають виїхати практично з усіх обласних центрів, де вони представлені. Але націоналісти передбачили цю ситуацію і "партизанськими стежками" добираються до Києва на Марш слави УПА.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"З жодного обласного центру нам не дозволили організованим порядком виїхати на Київ. У різних регіонах нам або наперед відмовили, або в останній момент міліція почала виставляти формальні претензії до автобусів, як у Тернополі, наприклад. У Чернігові відмовили, у Львові усі перевізники відмовили, з Волині автобуси не випускають", - уточнив націоналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ не пустила на Марш УПА тернопільську "Свободу"

Він нагадав, що у Києві перед Маршем УПА мають відбутись загальні збори депутатів місцевих рад.

"Ці збори будуть носити певний характер легітимності. Там будуть три голови обласних рад, міський голова Тернополя. Тому на ці збори не пускають не просто громадян, а представників органів місцевого самоврядування. Наприклад, не випускають з Тернополя голову Тернопільської облради. Тому "Свобода" зараз пікетує Тернопільське обласне управління міліції", - пояснив Сиротюк.

Разом з тим, за його словами, "розуміючи, що ми маємо справу з бандитською владою", "Свобода" заздалегідь підготувала "партизанські варіанти доправлення до Києва".

"Ми знайшли шлях, як доїхати попри перешкоди міліції. Зокрема, брали квитки на потяги. Я думаю, що потяги у нас не будуть зупиняти. Але про деякі шляхи поки що не говоримо, бо розуміємо, що наш автобус ще може по дорозі зупинити якийсь сержант і почати розповідати, що шини не такого розміру і т.д.", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Маршу УПА дуже заважатиме "Беркут", націоналісти завернуть на Банкову

Сиротюк відзначив, що у будь-якому разі на загальний формат Маршу така ситуація не вплине.

"Ми не орієнтуємось, що у Марші УПА братимуть участь лише приїжджі. Вони ніколи не складали навіть 10% учасників акції. Єдине, ці перешкоди можуть вплинути на збори депутатів місцевих рад, бо декому з них таки не вдасться доїхати до Києва", - резюмував "свободівець", додавши, що сьогоднішні збори місцевих депутатів у столиці мають ухвалити резолюцію, яка буде стосуватись соціальної політики чинної влади та політичних репресій.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти "партизанськими стежками" з'їжджаються до Києва на Марш УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути