пʼятниця, 01 липня 2011 16:47

Націонал-демократам радять не ігнорувати Тимошенко і Яценюка

Націонал-демократам радять не ігнорувати Тимошенко і Яценюка

Якщо від опозиції не буде узгоджених кандидатів у мажоритарних округах, то тоді, незалежно від результатів голосування за партійними списками, Партія регіонів матиме більшість у наступному парламенті.

З таким прогнозом у коментарі Gazeta.ua виступив політолог Олексій Гарань.

Зокрема, він зазначив, що політичних блоків на наступних виборах Верховної Ради, скоріш за все, не буде.

"Тим не менш, опозиція має узгодити свої дії. Візьмемо націонал-демократичний спектр - партії "Наша Україна", "За Україну!", "Громадянська позиція", УНП, Європейська партія Катеринчука. Вони ідеологічно найбільш близькі. Але я переконаний, що потрібне ширше об'єднання. Воно має включати і БЮТ, і "Фронт змін" Яценюка, хоч якби критично не ставились націонал-демократи до лідерів цих структур", - зауважив Гарань.

На його переконання, якщо не буде узгоджених кандидатів від опозиції у мажоритарних округах, то тоді незалежно від результатів голосування за партійними списками Партія регіонів матиме більшість у наступному парламенті.

"Якщо говорити про партійні списки, то тут очевидно те, що кожна політична сила має ретельно зважити на свої електоральні шанси та рейтинги. Політсили мають зрозуміти, що якщо їхній список не набирає 3%, то їхні голоси будуть перерозподілені на користь Партії регіонів. І хоч якби це не било по амбіціях розколотих і невпливових націонал-демократичних партій, їхнім представникам треба іти за списками тих структур, які реально мають шанси потрапити до парламенту", - підкреслив політолог.

Разом з тим, Гарань припустив, що під час переговорів опозиційних партій щодо спільних дій на виборах, між ними може розпочатись суперечка навколо того, чиїх саме кандидатів підтримувати у мажоритарних округах.

"Тому тут одних заяв про об'єднання зусиль недостатньо. Слід сідати за стіл переговорів, висувати найбільш рейтингових кандидатів і йти на взаємні компроміси", - резюмував Гарань.

Нагадаємо, голова політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко ініціює проведення 12 липня зустрічі опозиційних сил для захисту чесних виборів.

Раніше політик закликав не допустити взаємопоборення патріотів на мажоритарних округах під час парламентських виборів.

Зараз ви читаєте новину «Націонал-демократам радять не ігнорувати Тимошенко і Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути