Ексклюзиви
середа, 25 липня 2018 11:26

НАБУ знайшло у нардепа з БПП 50 незрозумілих мільйонів

НАБУ знайшло у нардепа з БПП 50 незрозумілих мільйонів
У 2017 році ГПУ закрила кримінальне провадження щодо можливого ухилення Руслана Демчака від сплати податків. Фото: izvestia.kiev.ua

На рахунках народного депутата з "Блоку Петра Порошенка" Руслана Демчака знайшли 52,2 млн грн незрозумілого походження.

Про це повідомляють "Українські Новини", посилаючись на матеріали Солом'янського райсуду Києва.

Детективи НАБУ розслідують можливе незаконне збагачення народного депутата. За матеріалами справи, за 2015 рік Демчак задекларував 133 млн грн.

Разом із дружиною за 2007-2013 роки отримали 136,8 млн грн доходу. При цьому з березня 2007 року по липень 2013 року з банківського рахунку Демчака в Ерде Банку були проведені 43 операції зі зняття готівкових коштів на загальну суму 100,5 млн грн, а на користь компанії "Капітал Іст" проведено 15 операцій на 34,6 млн грн і 15 операцій із поповнення поточного рахунку та внесення готівки на загальну суму 4,5 млн грн. У лютому 2013 року дружина Демчака сплатила податок на доходи фізичних осіб у розмірі 7,6 млн грн, а в березні 2013 року сам Демчак оплатив ПДФО у розмірі 7,5 млн грн.

Таким чином, обсяг готівкових коштів, якими міг володіти Демчак станом на 31 грудня 2015 року, становить не більше 80,8 млн грн. А різниця між документально підтвердженим і задекларованим у 2015 році становить 52,2 млн грн.

Суд відкрив детективам НАБУ доступ до інформації про укладені та виконані договори з цінними паперами, стороною в яких виступав Демчак. Також надав доступ до інформації про володіння Демчаком значними пакетами акцій емітентів (10% і більше статутного фонду), до копій свідоцтв про реєстрацію випуску цінних паперів Ерде Банку та страхової компанії "Добробут", власником якої був Демчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На нардепа з коаліції завели кримінал - ЗМІ

Генеральний прокурор Юрій Луценко до осені може внести до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з чергових народних депутатів. Також він планує активізувати розгляд подань, які вніс раніше.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ знайшло у нардепа з БПП 50 незрозумілих мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути