Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2018 16:31

Луценко натякнув на нові подання

Луценко натякнув на нові подання
Комітет повернув подання на Олександра Пономарьова Генпрокуратурі через сумнівність доказів. Фото: wz.lviv.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко до осені може внести у Верховну Раду подання на зняття недоторканності з чергових народних депутатів.

Про це він сказав на брифінгу 16 липня.

"Восени доведеться подати достатньо широкий список, бо слідство завершило роботу з цією групою депутатів [на яких уже були подання, але ВР не встигла розглянути] і приступить до інших. Як мінімум буде йтися про ті подання, які я вже направляв регламентному комітету ВР. Не виключаю, що можуть з'явитися нові матеріали від колег із Національного антикорупційного бюро...

Подам я їх за два тижні до роботи парламенту, щоб голова Верховної Ради розписав їх за комітетом, а той міг розглянути у найкоротші терміни", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На нардепа з коаліції завели кримінал - ЗМІ

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 травня підписав подання щодо "опоблоківця" Сергія Дунаєва, за кілька днів - щодо представника групи "Воля народу" Олександра Пономарьова. Пізніше у Раду надійшли подання на народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

За два роки Луценко добився зняття недоторканності з восьми народних депутатів: позафракційних Олександра Онищенка і Надії Савченко, "опоблоківців" Євгена Бакуліна, Вадима Новинського і Михайла Добкіна, Олеся Довгого з групи "Воля народу", Максима Полякова з "Народного фронту" і Борислава Розенблата з "Блоку Петра Порошенка". Арештували тільки Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко натякнув на нові подання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути