Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 13:14

НАБУ жорстко відреагувало на дедлайн для Ситника

НАБУ жорстко відреагувало на дедлайн для Ситника
НАБУ хочуть перетворити на "кишенькову" структуру, заявили у відомстві. Фото: @nabu.gov.ua

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про діяльність Національного антикорупційного бюро і його директора Артема Ситника є заангажованим та абсурдним у правовому сенсі. Мета - заблокувати роботу установи, яка викрила суддів ОАСК на масштабних зловживаннях і спробі захоплення влади. Про це НАБУ заявило у вівторок.

Бюро оскаржить рішення суду.

"Фактично, йдеться про спробу у будь-який спосіб усунути з посади директора НАБУ як гаранта інституційної незалежності та спроможності організації розслідувати факти вчинення корупційних дій посадовцями топрівня та перетворити сам орган на керовану "кишенькову" структуру", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Зеленського вимагають ліквідувати Окружний адмінсуд Києва

Звільнення з посади директора НАБУ може відбуватися виключно на підставах, передбачених законом "Про Національне антикорупційне бюро України", поінформували у відомстві.

"Наразі таких підстав не існує", - заявили у бюро і зауважили, що Ситник продовжує виконувати свої повноваження. НАБУ працює в штатному режимі.

"Будь-які спроби ОАСК знайти обхідні шляхи для реалізації суддями, підозрюваними у захопленні влади, своїх амбіцій є такими, що нищать довіру до судової влади та справедливого судочинства", - повідомляється.

Окружний адміністративний суд міста Києва вирішив, що Ситник має передати повноваження одному із своїх заступників протягом місяця.

Ситник очолює НАБУ з квітня 2015 року. Директор НАБУ призначається строком на 7 років.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ жорстко відреагувало на дедлайн для Ситника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути