вівторок, 01 грудня 2020 20:57

НАБУ завершило справу про хабар Злочевського

НАБУ завершило справу про хабар Злочевського
Справу проти самого Злочевського видылили в окреме провадження. Фото: oligarh.media

НАБУ завершило розслідування справи про спробу підкупу керівництва НАБУ і САП.

Їм пропонували $6 млн за закриття справи проти колишнього міністра екології часів Віктора Януковича Миколи Злочевського.

"1 грудня 2020 року трьом підозрюваним відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед направленням справи до суду", - сказано в повідомленні НАБУ.

Серед підозрюваних перший заступник начальника ГУ ДПС в Києві, один з керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів, екскерівник одного з департаментів ДФС України та довірена особа ексміністра екології.

Всіх їх звинувачують у пропонуванні хабара. Покарання за цією статтею - позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За підозрюваного у справі Злочевського внесли заставу в 40,3 млн грн

"Розслідування щодо організатора злочину - ексміністра екології та природних ресурсів виділено в окреме провадження у зв'язку з його розшуком", - додали в НАБУ.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили колишньому міністру екології Миколі Злочевському про підозру в наданні хабара. У НАБУ заявили, що про підозру ексміністру режиму Януковича повідомили 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ завершило справу про хабар Злочевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути