Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2018 11:52

НАБУ взялося за нардепів-мільйонерів - ЗМІ

НАБУ взялося за нардепів-мільйонерів - ЗМІ
Держава компенсує витрати за оренду житла в Києві 120 нардепам-мільйонерам.

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують відшкодування народним депутатам коштів за оренду житла в Києві.

Попередня кваліфікація – "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", пише "Слово і Діло" із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Провадження порушене за журналістським розслідуванням Bihus.info. 170 нардепів отримують державну компенсацію на оренду житла в Києві, із них 120 задекларували мільйони заощаджень, а щонайменше 25 мають житло у столиці чи елітному передмісті.

За законом, який нардепи ухвалили самі для себе, ті з них, хто не володіє житлом у столиці та 30 км навколо, мають право на компенсацію з грошей платників податків. Щомісяця їм нараховують по 20 тис. грн за оренду квартири чи номера в готелі "Київ". За один день це 650 грн, за рік – 240 тис.

Наприклад, колишній "регіонал", член групи "Воля народу" Ігор Молоток, який разом із родиною задекларував близько 20 млн грн заощаджень і особисто володіє заміським маєтком у селі Романків під Києвом.

"Опоблоківець" Дмитро Колєсніков і його дружина мають 2 квартири майже на 250 кв. м у столичному будинку біля НАБУ, але нардеп запевняє, що мешкає в Кривому Розі, їздить до Києва й живе нібито в готелі.

Один із найбагатших депутатів член партії "Відродження" Євгеній Гєллєр має цілий палац із власним парком у Козині, але щомісяця отримує компенсацію з коштів платників податків.

Дехто з депутатів завбачливо оформив нерухомість на родичів. Наприклад, нардеп від БПП Руслан Демчак. Його батько володіє маєтком під Києвом із басейном і спортивним майданчиком, яким користується Демчак.

Також компенсацію за житло отримує народний депутат, обвинувачений у так званій "бурштиновій справі", Максим Поляков. За його словами, у нього немає житла в Києві, тому за законом він повинен отримувати компенсацію. Однак, як встановили детективи НАБУ, Поляков разом із сім'єю проживає в квартирі своєї сестри в ЖК Crystal Park. Офіційно житло оформлено на його сестру, але, за версією слідства, придбав її сам нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новинський і Бойко проти, Тимошенко відсутня: хто не голосував за припинення "дружби" з Росією

У Верховній Раді працюють 423 депутати. 225 обрані за списками партій, 198 — в одномандатних округах, так звані мажоритарники.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ взялося за нардепів-мільйонерів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути