Ексклюзиви
пʼятниця, 03 листопада 2017 12:30

НАБУ взялось за завод Порошенка

НАБУ взялось за завод Порошенка
Національне антикорупційне бюро перевіряє Завод Кузня на Рибальському, котрий належить президентові Петру Порошенку і нардепу від БПП Ігорю Кононенкові. Фото: УНІАН

Національне антикорупційне бюро перевіряє завод "Кузня на Рибальському", який належить президентові Петру Порошенкові і нардепу від БПП Ігорю Кононенкові. Про це повідомляє Liga.net.

Солом'янський районний суд Києва надав детективам НАБУ тимчасовий доступ до документів заводу в рамках справи про закупівлю бронемашин "Тритон" за завищеними цінами. Про це йдеться в ухвалі суду від 18 жовтня.

Детективи розслідують закупівлю у заводу Державною прикордонною службою за гроші держбюджету бронемашин "Тритон".

За даними слідства, військова частина в листопаді 2015 року підписала два договори із заводом на загальну суму 59,5 млн грн. У рамках договору в грудні 2015-го та березні 2016 року завод передав 4 бронемашини "Тритон".

У матеріалах суду вказано, що розпорядження Кабміну від 14 травня 2015 року передбачало закупівлю Харківським прикордонним загоном 34 одиниць "бойових дистанційних модулів" загальною вартістю 161,5 млн грн.

"Тобто, вартість одного бойового дистанційного модуля повинна була становити 4,75 мільйона гривень. Однак фактично вартість однієї одиниці закупленого Державною прикордонною службою "Тритон-0103" становила 14,876 мільйонів гривень", - йдеться в судовому рішенні.

Аудит встановив, що прийняття рішення керівництвом ДПС із закупівлі вказаної спеціальної техніки до введення її в експлуатацію є порушенням постанови Кабінету міністрів від 25 лютого 2015 року, який затверджує порядок поставки озброєння, військової і спеціальної техніки.

Усе це, як зазначено в рішенні суду, призвело до того, що за рахунок бюджетних коштів придбали недосконалу спеціальну техніку, яка в момент придбання не могла в повному обсязі виконувати функції і завдання, на які розраховувала Державна прикордонна служба під час її закупівлі.

"Отримана за рахунок бюджетних коштів ДПС України у заводу "Кузня на Рибальському" спеціальна техніка в кількості 4 одиниці ... фактично 2016 року підрозділами державної прикордонної служби за цільовим призначенням не використовувалася", - йдеться в судовому рішенні.

Суд частково задовольнив вимоги НАБУ і надав детективам доступ до низки технічної та конструкторської документації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Roshen, внутрішній офшор, цукор - ЗМІ нагадали про бізнес Порошенка

Найбільший акціонер заводу "Кузня на Рибальському" - фонд "Прайм Ессетс Капітал" Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду ВІК Ігоря Кононенко.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ взялось за завод Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути