пʼятниця, 16 серпня 2019 15:48

НАБУ відкрило справу проти Грицака

НАБУ відкрило справу проти Грицака
Про підозру Грицаку поки що не повідомляли. ФОТО: "РБК-Україна"

Національне антикорупційне бюро на вимогу суду відкрило кримінальне провадження проти голови СБУ Василя Грицака. Провадження стосується можливого притягнення до відповідальності завідомо невинуватої особи.

Про це НАБУ повідомило на запит "Української правди".

"8 серпня на підставі ухвали Солом'янського районного суду Києва внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за фактом можливого штучного створення доказів обвинувачення та інших фальсифікацій головою СБУ, першим заступником голови СБУ та іншими службовими особами правоохоронних органів під час здійснення розслідування кримінального провадження".

Про підозру Грицаку поки що не повідомляли. Проводять слідчі дії.

Внесення відомостей до ЄРДР (відкриття провадження) не є свідченням того, що Грицак або інші посадовці винні у згаданих правопорушеннях. НАБУ відкриває провадження, аби встановити факти та зібрати докази.

Раніше Солом'янський райсуд Києва зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження проти голови СБУ Василя Грицака, його заступника та ще низки посадовців.

20 травня голова Служби безпеки України Василь Грицак, усі його заступники та члени команди подали рапорти про звільнення.

22 травня Володимир Зеленський призначив свого колишнього партнера за "Кварталом 95" Ігоря Баканова першим заступником голови Служби безпеки України - начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Нині Баканов виконує обов'язки голови СБУ.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ відкрило справу проти Грицака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути