Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2019 14:32

Зловживання владою та хабарництво: проти Грицака відкриють справу

Зловживання владою та хабарництво: проти Грицака відкриють справу
Адвокат просив відкрити справу за статтями про зловживання владою або службовим становищем, декларування недостовірної інформації та одержання хабара. ФОТО: АП

Солом'янський райсуд Києва зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження проти голови СБУ Василя Грицака, його заступника та ще низки посадовців.

Про це йдеться в ухвалі суду, оприлюдненій 8 серпня.

Справу просив відкрити адвокат "Казак К.І", ім'я клієнта якого не розголошується в ухвалі. Спершу 16 липня він надіслав заяву про можливі правопорушення до НАБУ. Утім, бюро справу не відкрило. Тоді Казак звернувся до Солом'янського райсуду, який цей позов задовільнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старі кадри Грицака розгорнули інформкампанію проти Баканова - політологи

Відтак НАБУ зобов'язали відкрити провадження щодо Грицака та інших посадовців. Ідеться про першого заступника глави СБУ, прокурора прокуратури Волинської області та його заступника, начальника Головного слідчого управління та його заступника, а також начальника слідчого управління Нацполіції у Волинській області та його заступника.

Адвокат просив відкрити справу за статтями про зловживання владою або службовим становищем, декларування недостовірної інформації та одержання хабара.

Внесення відомостей до ЄРДР (відкриття провадження) не є свідченням того, що Грицак або інші посадовці винні у згаданих правопорушеннях. НАБУ відкриє провадження, аби встановити факти та зібрати докази.

20 травня голова Служби безпеки України Василь Грицак, усі його заступники та члени команди подали рапорти про звільнення.

22 травня Володимир Зеленський призначив свого колишнього партнера за "Кварталом 95" Ігоря Баканова першим заступником голови Служби безпеки України - начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Нині Баканов виконує обов'язки голови СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Зловживання владою та хабарництво: проти Грицака відкриють справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути