вівторок, 20 лютого 2018 15:44

НАБУ відкрило нову справу проти Насірова

НАБУ відкрило нову справу проти Насірова
Романа Насірова підозрюють у зловживанні службовим становищем з тяжкими наслідками. Фото: Ualife.net

Національне антикорупційне бюро перевіряє рахунок екс-глави ДФС Романа Насірова у латвійському банку у справі про отримання ним хабара.

Про це пише видання "Судовий репортер", посилаючись на рішення Солом'янського суду від 13 лютого.

Справу порушили 25 жовтня 2017 року. За інформацією слідства, Насіров фактично контролює компанію RN Group Limited, зареєстровану на Британських Віргінських островах. 5 червня 2012 року він як директор RN Group Limited (покупець) підписав договір з українською компанією ТОВ "Укрзернопром Агро" (продавець) з купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ "Укрзернопром-Іванків" у розмірі 99%. Окрім того, на 2 жовтня 2017 року кінцевим бенефіціарним власником компанії RN Group Limited є рідний брат Насірова - Євген.

Детективи мають інформацію, що Насіров міг отримувати гроші на рахунки компанії RN Group Limited через швейцарську компанію UAI-Trade SA за сприяння ТОВ "Українські аграрні інвестиції" в отриманні відшкодування ПДВ. 2015-го "Українські аграрні інвестиції" здійснювали експорт зерна пов'язаної компанії UAI-Trade SA.

НАБУ хоче отримати інформацію з латвійського банку Rietumu Banka, де UAI-Trade SA має рахунок. Детективи перевірять джерела надходження і руху коштів на рахунок UAI-Trade SA, а також уповноважених розпоряджатися цими коштами осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіров судиться з Кабміном

31 січня Кабінет міністрів звільнив відстороненого від обов'язків глави Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Насірова підозрюють в тому, що протягом 2015-2016 років він, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Зараз ви читаєте новину «НАБУ відкрило нову справу проти Насірова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути