четвер, 29 березня 2012 13:22

На з'їзді "Батьківщини" влаштують мексиканське кіно – експерт

На з'їзді "Батьківщини" влаштують мексиканське кіно – експерт
Нинішнє керівництво "Батьківщини" хоче перевірити, як партія може існувати без Тимошенко. Фото: news.online.ua

"Батьківщина" завтра на з'їзді хоче "прозондувати ґрунт" перед прийняттям серйозних рішень по формуванню виборчих списків. Про це сказав політолог Володимир Цибулько.

"Завтра відбудеться перша частина розмови. Зараз вони хочуть почути низові організації, перевірити стійкість лав для того, щоб в перспективі приймати якісь більш жорсткі рішення. Тому що йде дуже багато розмов про об'єднання з Арсенієм Яценюком, а до думки обласних організацій тут мало хто хоче дослухатися. Частина з них живе в автономному режимі і має свої плани на виборчу кампанію. Тому можуть піти у відмову від такого об'єднання", - зазначив він.

За словами експерта, основним завданням з'їзду буде "спробувати зламати низові організації під свої обіцянки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі жахнулись від рівня демократії в Україні

"Незалежно від діючого законодавства, все одно треба моделювати виборчу кампанію, думати, які контрходи робити на дії влади. Це імпульсивний захист від бульдозерного тиску владної команди, яка поки не вміє грати на тонких регістрах", - пояснив Цибулько.

Політолог вважає, що нинішнє керівництво "Батьківщини" хоче перевірити, як партія може існувати без Юлії Тимошенко, і як це сприймається в областях. "Немає сумніву, що її образ будуть використовувати. Влаштують таке собі мексиканське кіно. Одна справа полили сльози на камери і потужили за Тимошенко. Але ж у партію протягом не одного року вкладався різний бізнес, який теж бачить своє місце у виборчій кампанії. Питання в тому, як з ним обійдуться", - зауважив він.

"Наступний етап з'їзду буде перенесений на кілька тижнів і, швидше за все, буде закритим. Стиль прийняття рішень, який притаманний нинішній лідерській групі "Батьківщини", має спонтанну логіку поведінки. Тому прогнозувати, на які рішення вони тоді вийдуть, важко", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «На з'їзді "Батьківщини" влаштують мексиканське кіно – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути