пʼятниця, 23 березня 2012 11:07

У БЮТі жахнулись від рівня демократії в Україні

У БЮТі жахнулись від рівня демократії в Україні

Чинна влада підставляє українську міліцію, віддаючи їй накази розганяти мирні зібрання громадян. Як наслідок, Україна скотилась за рівнем демократії до Замбії, зайнявши 127 місце в світі.

Про це в ефірі 5 каналу заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Віктор Уколов, коментуючи вчорашню сутичку між представниками молодіжних організацій "Батьківщини", НРУ, "Свободи", "Фронту змін" та міліцією під час акції "Готуй намет навесні".

"Міліцію підставили. Це справді провокація, але не з боку молоді, а з боку тих, хто не оскаржив заявку молодіжних організацій. Міліція виконувала ідіотський наказ", - відзначив Уколов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркут" не дає опозиціонерам поставити на Майдані намет

Він нагадав, що коли регіонали, будучи в опозиції, проводили свої політичні акції, то витоптували зелені насадження, порушували правила благоустрою міста Києва, але їх ніхто не чіпав.

"Наша влада на відміну від вашої не переслідувала опозицію. Ми є демократами і ними залишимось й надалі", - запевнив бютівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів заявили, що ставити намети на Майдані не варто

За його словами, в Україні поширена практика, коли суди приймають рішення, якими нівелюють право громадян на мирні збори.

"Не можуть бути рішення судів вище, ніж Конституція, не можуть вони обмежувати наші права на масові зібрання… Україна скотилась за рівнем демократії до рівня Замбії, зайнявши 127 місце в світі. Це просто жахливо. Це ж імідж нашої країни. Не тільки опозиції, а і владі має боліти це", - заявив Уколов.

"Не страшно, коли громадяни зібрались і протестують. Не страшно, коли висловлюються політичні речі. Страшно, коли порушується громадський порядок", - резюмував бютівець.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТі жахнулись від рівня демократії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути