понеділок, 24 березня 2008 15:28

На зустрічі з Тимошенко Ющенко говорив про відшкодування ПДВ

Зустріч Президента України Віктора Ющенка з головою Верховної ради Арсенієм Яценюком та прем"єр-міністром Юлією Тимошенко завершилась. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі було обговорено ситуацію у сфері бюджетного відшкодування ПДВ та застосування податкових векселів у рахунок сплати податку на додану вартість під час імпорту товарів. Підтримуючи необхідність обмеження застосування податкових векселів, Ющенко вважає за необхідне звернути увагу на окремі проблемні питання, пов"язані зі скасуванням векселів.

Насамперед, йдеться про те, що такий захід не має однозначних законодавчих підстав. Крім того, з метою оцінки наслідків скасування податкових векселів для економіки в цілому необхідно здійснити ґрунтовний аналіз господарських операцій, стимулювання яких скасовано.

Також йшлося про те, що скасування вексельної форми сплати податку відбулося до врегулювання проблем із несвоєчасним відшкодуванням ПДВ, що призвело до вимивання обігових коштів експортерів, які працюють з використанням імпортної сировини та матеріалів. У зв"язку з цим глава держави вважає, що ухвалюючи рішення про скасування податкових векселів, Уряд повинен безумовно виконувати вимоги законодавства в частині додержання термінів бюджетного відшкодування ПДВ.

У зустрічі також взяли участь секретар РНБОУ Раїса Богатирьова, міністр Кабінету міністрів України Петро Крупко, голови депутатських фракцій БЮТ та НУ-НС Іван Кириленко та В"ячеслав Кириленко, голова Секретаріату президента Віктор Балога, перший заступник голови Секретаріату президента України - представник Президента України у Кабінеті міністрів Олександр Шлапак.

Зараз ви читаєте новину «На зустрічі з Тимошенко Ющенко говорив про відшкодування ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути