Ексклюзиви
субота, 18 серпня 2012 14:52

На Заході теж карають позбавленням волі за хуліганство в храмах - МЗС РФ

На Заході теж карають позбавленням волі за хуліганство в храмах - МЗС РФ
Олександр Лукашевич розповів про законодавство Австрії та Німеччини. Фото: pirweli.com.ge

Законодавства західних країн, зокрема Австрії та Німеччини, передбачають можливість реальних термінів позбавлення волі за хуліганські витівки в храмах, заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

Напередодні Хамовницький суд Москви призначив по два роки колонії загального режиму трьом учасницям панк-гурту Pussy Riot, визнавши їх винними в хуліганстві в храмі.

Активістки панк-гурту 21 лютого прийшли в храм Христа Спасителя, надягли маски, забігли на солею і амвон, вхід на які заборонений, і підійшли до вівтаря. Включивши звукопідсилюючу апаратуру, учасниці провели так званий "панк-молебень". Відеоролик з виступом був викладений в інтернет і викликав великий суспільний резонанс.

Багато західних політиків, в тому числі Канцлер Німеччини Ангела Меркель, назвали вирок учасницям гурту Pussy Riot жорстоким.

"У Кримінальному кодексі ФРН "делікти, вчинені проти релігії і поглядів" (зокрема, 166 і 167), включаючи хуліганські витівки в межах молебних приміщень, караються позбавленням волі терміном до трьох років або грошовим штрафом. Стаття 189 Кримінального кодексу Австрійської Республіки передбачає за вчинення в приміщенні церкви хуліганських дій, що ображають моральні почуття, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести місяців або грошового штрафу в розмірі до 360 денних ставок", - заявив Лукашевич, слова якого наводить сайт МЗС РФ.

Зараз ви читаєте новину «На Заході теж карають позбавленням волі за хуліганство в храмах - МЗС РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути