вівторок, 02 серпня 2022 23:10

На які виплати може розраховувати військовий під час лікування чи реабілітації – відповідь Міноборони

На які виплати може розраховувати військовий під час лікування чи реабілітації – відповідь Міноборони
У Міністерстві оборони пояснили виплати пораненим воїнам. Фото: НБУ

Держава гарантує пораненим воїнам безкоштовне лікування за сучасними стандартами та реабілітацію у вітчизняних спеціалізованих центрах або, за потреби, закордоном.

Відповідь Департамента соціального забезпечення Міністерства оборони опублікували АрміяInform.

Грошове забезпечення за останніми займаними посадами виплачують за період звільнення від виконання службових обов'язків у зв'язку з хворобою і перебуванням на лікуванні у лікарняних закладах та у відпустці для лікування у зв'язку з хворобою (відпустці за станом здоров'я).

Але не більше ніж чотири місяці з дня вибуття з військової частини (крім випадків, передбачених чинним законодавством України, більш тривалих строків перебування на лікуванні).

Грошове забезпечення після чотирьох місяців безперервного перебування на лікуванні в лікарняних закладах виплачують на підставі висновку лікарняного закладу (військово-лікарської комісії) і рішення командира військової частини про продовження перебування в лікарняних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Носить тимчасовий характер" – голова Ради НБУ прокоментував стрибок валюти

Є постанова Кабінету міністрів і рішення міністра оборони.

За якими, у період дії воєнного стану, військовослужбовцям, які дістали поранення (контузії, травми, каліцтва), пов'язані із захистом України, виплачують 100 тис. грн додаткової винагороди за весь час безперервного перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я (зокрема, закордонних), за час переміщення з одного лікарняного закладу охорони здоров'я до іншого і перебування у відпустці у зв'язку з хворобою після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії.

Уряд змінив порядок виплат українським військовим. Захисники, які перебувають у зоні бойових дій отримуватимуть до 30 тис. грн пропорційно дням служби за місяць. 100 тис. грн виплачуватимуть тим, хто виконує бойове розпорядження, а також військовим на час лікування після поранення.

У липні президент Володимир Зеленський підписав закон про скасування військового збору для захисників України.

Україні відтермінували виплати по зовнішньому боргу, заощаджені 200 млрд грн уряд спрямує на виплати військовим, пенсії, соціальні програми й підтримання економіки.

Зараз ви читаєте новину «На які виплати може розраховувати військовий під час лікування чи реабілітації – відповідь Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути