неділя, 31 жовтня 2010 11:26

На Вінничині не відбувається голосування, а кандидати голосують не в кабінках

На Вінничині не відбувається голосування, а кандидати голосують не в кабінках
На 12 виборчих дільницях Хмільницької районної ТВК на Вінниччині не відбувається голосування по одномандатному виборчому округу № 45 та №46 до Вінницької обласної ради.
Як повідомила голова ДВК № 23033 Катерина Яровенко, бюлетені були видані на засіданні ТВК без перерахунку, тому дільничні комісії отримали не свої бюлетені. У ніч з 30 на 31 жовтня бюлетені були опечатані та протоколом передані на ТВК. Тож наразі проголосувати по одномандатному виборчому округу до обласної ради на цих дільницях неможливо.

У селі Віта-Поштова Києво-Святошинського району Київської області виборці голосують за межами кабінок.

У зв'язку з чергою, яка виникла у приміщенні для голосування, деякі виборці, переважно похилого віку, голосують за межами кабінок, на столику, виставленому біля них. Члени ДВК, втім, не вважають це порушенням. Голова дільничної комісії у селі Віта-Поштова Людмила Коваленко заявляє що "таємниця голосування є правом для виборця, а аж ніяк не обов'язком".

Окрім того, спостерігачі від партій і кандидатів, яких на дільниці близько 10-ти, так само не звертають на це уваги.

Нагадуємо, що процес голосування громадян є таємним і, згідно Закону України "Про вибори депутаті Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", має відбуватися у кабінках для голосування (ст. 7, а також ч. 9 ст. 69).

Тим часом кандидат на міського голову міста Судова Вишня Мостиського району на Львівщині від "Партії регіонів" Ігор Мулінський прийшов на виборчу дільницю у приміщенні Народного дому біля 10.00. До кабінок були довгі черги, бо жителі міста зазвичай ідуть голосувати дорогою до церкви.

"Я стояла крайньою у черзі. Дивлюсь, Мулінський бере бюлетені у членів дільниці, заповняє їх в руках біля урни і кидає в ящик. Ото наглий, а ще в мери пнеться, - розповіла жителька міста Марія Василівна Gazeta.ua – Мені дуже шкода, що у нас до влади пруться люди, які не мають поняття, що таке культура, повага до інших та й зрештою Закон. Наш район – прикордонний. То ті, що наживаються на контрабанді, тепер стали крутими бізнесменами – за безцінь позахоплювали землі, приміщення заводів-банкрутів, ферм. А тепер їм ще владу подавай!"

За матеріалами Опора, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «На Вінничині не відбувається голосування, а кандидати голосують не в кабінках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути