середа, 13 березня 2013 15:46

На Вінничині даішники намагаються перешкодити людям приїхати на мітинг опозиції?

На Вінничині даішники намагаються перешкодити людям приїхати на мітинг опозиції?
За інформацією опозиції, ДАІ забороняє перевізникам везти людей на мітинг, а якщо не послухаються - заберуть ліцензії. Фото: kolo.poltava.ua

14 березня у Вінниці відбудеться всеукраїнська акція "Вставай, Україно!". Організатори - лідери опозиційних партій: Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

На мітинг планують зібрати понад п'ять тисяч людей. Проте є проблеми з перевезенням бажаючих потрапити на мітинг.

"До мене сьогодні зателефонували 90% голів наших районних партійних організацій і сказали, що мають проблеми з приїздом на мітинг, - каже голова вінницького обласного осередку партії "Батьківщина" Людмила Щербаківська. - Учора керівники районних парторганізацій замовили автобуси на 30, 40, 56 людей, уже укладали договори з перевізниками. А сьогодні ті телефонують і відмовляються від поїздки. Державтоінспекція забороняє везти їм людей на мітинг. А якщо не послухаються - заберуть ліцензії. Кажуть, що є навіть письмовий наказ із області, але перевізникам його показати відмовилися. Голова Вінницької ОДА Іван Мовчан теж готовий піти нам на різні поступки, аби тільки мітинг не відбувся. Проте їхні зусилля марні. Люди планують добиратися на машинах, рейсових автобусах, електричках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наш план - вивести якомога більше людей на вулиці і взяти владу - "свободівець"

Учасників акції "Вставай, Україно!" планують зібрати о 16.30 біля Краєзнавчого музею (вул. Соборна, 4), а звідти вирушити до облдержадміністрації. На той же час, із 16 до 18 години, вінницькі комуністи планують свою акцію біля ОДА. Відповідне подання вони сьогодні зареєстрували у Вінницькій міській раді.

"Може, хочуть влаштувати провокації, а, може, своїми наметами і прапорами закрити нам площу - каже Щербаківська. - Один із членів партії є радником голови ОДА. Тому їхня акція не просто так запланована. Але я впевнена, що нас буде більше".

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині даішники намагаються перешкодити людям приїхати на мітинг опозиції?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути