Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2012 02:30

На територію Сирії увійшли турецькі війська - іранські ЗМІ

На територію Сирії увійшли турецькі війська - іранські ЗМІ
Фото Reuters

Іранський супутниковий телеканал Press-TV 7 серпня оголосив, що підрозділи турецької армії за підтримки бронетехніки та бойових вертольотів перетнули сирійський кордон і зайшли в місто Джараблус, населений переважно курдами.

Про те,чи зустріли турки опір, іранський телеканал не повідомив. Джерел своєї інформації він також не розкрив.

Джараблус розташований на кордоні з Туреччиною приблизно за 100 кілометрів на північний схід від Алеппо - найбільшого міста та економічної столиці Сирії. Раніше повідомлялося, що 19 липня контроль над цим населеним пунктом встановили повстанці з Вільної армії Сирії.

Минулого тижня в кількох місцях у сирійського кордону турецьке командування зосередило десятки танків і тисячі військовослужбовців. За офіційною інформацією, всі вони проводили навчання, відпрацьовуючи прийоми переміщення по пересіченій місцевості.

Крім того, турецьке керівництво заявляло, що обов'язково вторгнеться в суміжну державу, якщо там облаштуються бойовики Курдської робочої партії (КРП) - організації, визнаної Анкарою терористичною.

Згідно з повідомленнями кореспондента CNN в північній Сирії Айвана Уотсона, активісти КРП не тільки облаштувалися на півночі Сирії, але вже встановлюють там свої блокпости.

Телеканал Press-TV повністю підконтрольний уряду Ірану. Ніяких підтверджень новин про початок вторгнення з інших джерел поки не надходило.

Зараз ви читаєте новину «На територію Сирії увійшли турецькі війська - іранські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути