Ексклюзиви
середа, 19 жовтня 2011 16:27

Бійня в Туреччині: курдські бойовики атакували будівлю жандармерії

Бійня в Туреччині: курдські бойовики атакували будівлю жандармерії

У Туреччині в результаті найбільшого за останні місяці нападу курдських бойовиків загинули 26 співробітників поліції, 22 військовослужбовців отримали поранення. В ході відповідної операції були знищено 15 нападників.

Інцидент стався в середу в районі години ночі (1:00 за Києвом) в південно-східній турецькій провінції Хаккярі, де більшість населення складають курди. Близько 200 бойовиків Курдської робочої партії (КРП) атакували будівлі жандармерії і управління безпеки в повіті Чукурджа поблизу кордону з Іраком.

Місцеві оглядачі підкреслюють, що напади стали спланованою акцією бойовиків, які відкрили вогонь по будівлях з вогнепальної зброї і гранатометів. Запекла перестрілка тривала близько півгодини, після чого терористи зникли.

У зв'язку з інцидентом прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган скасував свій візит до Казахстану, а віце-прем'єр Бюлент Аринч максимально скоротив свій візит до Македонії. Глава МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу, який перебуває в поїздці в місті Конья, поспішив повернутися до Анкари. Інші представники керівництва країни також повертаються в столицю. У провінцію Хаккярі вже виїхали начальник генштабу генерал Недждет Озель і командувачі військ.

В Анкарі Ердоган скликав позачергове засідання представників міністерств і силових відомств з питань боротьби з тероризмом і вживання термінових заходів з протидії загрози. Воно проходить в закритому режимі. Після початку засідання біля будівлі канцелярії прем'єра зібралася група маніфестантів, які скандували гасла: "Мученики безсмертні, батьківщина неподільна". Учасники акції навіть спробували пройти всередину, але були зупинені поліцейським спецназом.

Зараз ви читаєте новину «Бійня в Туреччині: курдські бойовики атакували будівлю жандармерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути