середа, 10 листопада 2021 16:51

На РНБО згадали про Медведчука

На РНБО згадали про Медведчука
Санкції проти Медведчука ввели у лютому. Фото: Reuters

Літак нардепа від ОПЗЖ Віктор Медведчука, якого підозрюють у державній зраді і який знаходиться під санкціями, не випускають з України.

Про це сказав секретар РНБО Олексаій Данілов на брифінгу, повідомляє Gazeta.ua

"Сьогодні було прийнято рішення стосовно трьох літаків, які продовжують курсувати в Сполучених Штатах, на компанії, на які вони оформлені - накладення санкцій.

Всі ті літаки, які вважають за необхідне, що вони будуть без дозволу десь пересуватися, вони будуть переслідуватися. Всі їхні реєстрації будуть відслідковуватися. Ми цього попускати не будемо.

Хочу нагадати, що безпосередньо літак пана Медведчука з першого дня санкцій знаходиться в аеропорту "Жуляни", зараз має іншу назву. І він нікуди жодного разу звідси не відправлявся", - розповів Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук повернувся в телевізор

Водночас голова СБУ Іван Баканов повідомив, РНБО рекомендували застосувати санкції щодо нових власників літаків, які раніше були пов'язані з компанією "JET4U S.R.L."

"На момент прийняття рішення про санкції чотири повітряних судна знаходились за межами України, а один – літак, який використовував Медведчук – перебував в аеропорту "Жуляни". Там він знаходиться і зараз. Згодом бенефеціари суден почали змінювати власників та обслуговуючі компанії", - розповів Баканов.

У лютому СБУ запропонувала оновити санкції, застосувавши їх вже до нових власників-нерезидентів.

"Але на цьому підсанкційні суб'єкти не зупинилися. Ми фіксуємо спроби змінити власників, обслуговуючі компанії та бортові номери. І таким чином обійти санкції. Але я не думаю, що ці юридичні хитрощі дадуть свій результат", - заявив Баканов.

У лютому президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака і юридичних осіб.

Також РНБО запровадила санкції проти Медведчука і дружини, Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

У травні генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру в державній зраді Медведчуку й Козаку.

Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Козак перебуває у розшуку, його майно арештував суд.

8 жовтня Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Зараз ви читаєте новину «На РНБО згадали про Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути