четвер, 05 вересня 2013 18:25

На проблемні округи підуть екс-депутати і квазіопозиціонери — експерт

На проблемні округи підуть екс-депутати і квазіопозиціонери — експерт
Володимир Фесенко. Фото: www.news24ua.com

Політолог Володимир Фесенко називає класичним компромісом домовленість влади та опозиції призначити вибори у п'яти проблемних округах на 15 грудня. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Головним чинником було те, що призначення виборів іде в контексті наших зобов'язань перед Європейським Союзом. На більші поступки пішла опозиція. Вона спочатку наполягала, щоб вибори були до вільнюського саміту. Влада була за те, щоб вони пройшли ближче до Нового року, аби занизити явку виборців. Крім того, говорила про сім округів. Але все ж теж пішла на поступки. Зараз це питання для неї не критичне — Балогу та Домбровського вже позбавили мандатів. Все одно рішення по них буде. Це лише питання часу", - зазначив експерт.

За його словами, вибори будуть непростими. "Нас чекають нові конфлікти. Але й ситуація буде інакшою, аніж у минулому році. Дуже важко стільки часу утримувати опозиційні настрої. Влада була зацікавлена, аби виборці тут заспокоїлися. Тепер з'являться багато нових кандидатів. Буде чимало відомих людей — колишніх депутатів, місцевих впливових людей. Аби розпорошити опозиційний електорат, буде декілька квазіопозиційних кандидатів. Формат конфігурації кампанії буде інакшим. Це може вплинути на розподіл симпатій", - зауважив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «На проблемні округи підуть екс-депутати і квазіопозиціонери — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути