вівторок, 01 липня 2014 15:31

На позицію ЄС щодо санкцій проти Росії вплине тиск США - експерт

На позицію ЄС щодо санкцій проти Росії вплине тиск США - експерт
Фото: www.gazeta.lviv.ua

 Путіна примусять відступити подальша економічна ізоляція і санкції з боку Євросоюзу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Секторальні санкції можуть потужно вдарити по Путіну. Головне, щоб США змогли вмовити на це Євросоюз. Тому що від введення санкцій  щодо Росії Європа також втратить ", - зазначив експерт.

Він пояснив, що секторальні санкції спрямовані передусім на російську металургію, фінансовий сектор та військову промисловість. "Якщо Захід прикриє дверцята експорту, то це будуть досить великі втрати. На позицію ЄС вплине тиск США , а також громадська думка, яка бачить в Росії загрозу", - сказав Золотарьов..

На запитання про те, чи потрібно Україні погоджуватися на пропозицію Путіна щодо продовження перемир'я, політолог зауважив: "В ситуації, коли протилежна сторона (Росія — ред.) робить все навпаки, то це буде не мир а капітуляція".

Нагадаємо, що Кремль хоче продовження перемир'я та проведення третього раунду переговорів. Така позиція Росії була озвучена в ході телефонних переговорів за участю канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, президента України Петра Порошенка та президента Росії Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «На позицію ЄС щодо санкцій проти Росії вплине тиск США - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути