вівторок, 28 січня 2014 07:10

На Полтавщині поставили депутатам різних рівнів ультиматум: негайно вийти із Партії регіонів
11

Фото: Фото: Микола Марченко

Вчора у курортному Миргороді організували мітинг на підтримку вимог Євромайдану до Верховної ради та Президента України.

8.45 ранку. Біля міської ради збираються місцеві мешканці. Переминаються із ноги на ногу, щоб трохи зігрітися. На вулиці за 20 градусів морозу, фото-відеоапаратура відмовляються працювати.

До виконкому підходять кілька міліціонерів.

Неподалік вітрини із газетою "Миргород-наш дім" кілька чоловіків обговорюють ситуацію в Миргороді. "Та Прокопенко сама перша мала б заявити про саморозпуск міської організації ригів. Невже не розуміє, що як очільниця міської організації Партії регіонів теж несе відповідальність за кровопролиття, спровоковане бандитською владою Януковича",– каже Андрій Савченко.

" Ага, жди, вона до послєднього буде захищати це бандитське шобло. Гроші не пахнуть",– відповідає його товариш.

"Е, пахнуть, ще й як пахнуть. Пахнуть кров'ю вбитих на майдані, закатованих по буцегарнях. Думаю, завтрашній день покаже, чого варті такі як Прокопенко. Чи вони із народом, чи вони із владою вбивць та насильників Януковичів-Захарченків,– репліка у відповідь.

До учасників мітингу виходить Миргородський міський голова Сергій Соломаха, його заступники та деякі працівники виконавчого комітету.

Присутні вимагають від міського голови скликати завтра позачергову сесію міської ради.

Чути репліку когось із працівників міськвиконкому: " У нас чергова сесію тридцять першого січня"

"Це питання навіть не обговорюється. Люди визначили дату. Завтра о 8.30 ранку",– говорить координатор Миргородського євро майдану Василь Третецький. – "Ми просимо, щоб ви прийняли рішення, яким засудили дії кримінального режиму Януковича-Азарова, щоб ви звернулися до депутатів Верховної ради незалежно від партійної приналежності і попросили ухвалити рішення про відставку уряду, про скасування диктаторських законів від 16 січня, про проголосування закону про амністію для учасників мирної української революції, про звільнення Захарченка, про притягнення до відповідальності криміналу, який викрадає й убиває сьогодні людей".

Кілька чоловік біля входу у міську раду ставлять портрети вбитих на Київському майдані. Кладуть букет гвоздик і запалюють лампадки.

"Ми просимо вас усіх, хто сьогодні є у фракції Партії регіонів, вийдіть із цієї фракції. Ви знаєте, що на руках регіоналів, комуністів сьогодні кров. Я не хочу , щоб це перекладали на миргородців. Закликаємо, вийдіть із партії регіонів. Немає чужого лиха, а є лихо українця",– чути із мегафона.

По закінченні мітингу всі присутні хвилиною мовчання вшановують пам'ять загиблих на євро майдані.

Далі прямують до громадської приймальні Народного депутата України Олега Кулінича. Цей депутат під час виборчої кампанії позиціонував себе як незалежний від політичних сил. Але за деякий час вступив у фракцію Партії регіонів. Мітингувальники дали йому час до 8 годин ранку завтрашнього дня визначитися, чи він із народом, чи із бандитською владою.

Поскандувавши "Слава Україні", та "Героям слава" присутні прямують до приміщення районної державної адміністрації.

Біля зупинки у центрі міста якась жінка російською мовою починає клясти мітингувальників:

" Із-за вас іроди я без пенсії зостануся. Щоб ви виздихали бандерня".

"Так їдьте у свою кацапетію",– викрикує хтось із колони.

"А чого це маю їхати у Росію – мені й тут добре",– огризається жінка.

Біля приміщення рай адміністрація колона зупиняється. До присутніх виходять голова районної ради Наталія Дудник та голова райадміністрації Олександр Волошко.

Їм пропонують скликати позачергову сесію райради та засудити дії правоохоронних структур, засудити дії уряду та незаконного озброєного формування "Беркут", "Омега" за використання зброї проти мирних учасників протестів.

" Або ви заявляєте про повну підтримку тих вимог і публічно говорите, що ви виходите із Партії регіонів і служите народові, або пишете добровільно заяву про відставку. Це стосується і голови рай адміністрації, і його заступників, і голови районної ради.

Ми терпіти свавілля далі не будемо.

Днями на території Миргорода та району буде створено Народну раду. Україна встала і вона себе захистить",– говорить Василь Третецький.

Слово бере голова районної державної адміністрації Олександр Волошко: "Вам що, зразу відповідь дати, що я пішов і застрелився, чи може трошки час буде в мене. Ви поки що всі йдете на емоціях, розум трішки відстає у русі. І ви хочете ще щось тут…"

Із натовпу чути репліку: " Один називає нас екстремістами, а інший , що ми відстаємо".

Присутні голосно починають скандувати: "Банду геть!", "Банду геть!"

Якась жінка кидається із кулаками до голови райадміністрації. Її учасники мітингу перепиняють за кілька кроків від посадовця.

Мітинг закінчують співом "Ще не вмерла України ні слава, ні воля".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині поставили депутатам різних рівнів ультиматум: негайно вийти із Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути