пʼятниця, 30 вересня 2011 16:33

"На політичній сковороді зараз смажать Януковича і Азарова" — Іван Драч

 

Україномовний Донбас чи Крим Україні не потрібні. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив поет Іван Драч.

"А нащо він нам треба? Хай розмовляють собі, як хочуть. Цю роботу можна було проводити після помаранчевої революції, але Ющенко з Тимошенко поводились як ідіоти, коли з'їдали одне одного. Свою вину я теж відчуваю. Усі ми, демократи, винні", - зауважив він.

Поет наголосив, що подолати українські суперечки можна терплячістю, толерантністю, розумом: "Бульдозер тут тільки зашкодить".

Між тим, Іван Драч підкреслив, що в української діаспори було дуже багато ілюзій щодо України, а в тутешніх українців – щодо діаспори.

"І ніхто не намагався об'єктивно оцінити реальність обох Україн. Зустрілися дві ілюзії. Що могло з того вийти? Вони ще й різні, ті уявлення, й не перетинаються", - зазначив він.

Поет зізнався, що має комплекс державності: "Для мене було радістю побачити в Палаці "Україна", як сидять поруч Янукович, Кучма і Кравчук. Кучма зробив велике політичне відкриття, що Україна – не Росія. Потім це став доводити світові Ющенко. Росія була дуже ображена, їхній посол навіть заперечував "відкриття" Кучми. А потім і Путін підтвердив, що Україна – якесь "нєдоразумєніє".

"Для мене зараз найбільша радість – бачити, як на цій політичній сковороді смажать Януковича й Азарова. І вони відчувають, що таке бути українськими державниками. І змушені ними бути", - наголосив він.

У чому був найбільший провал України за 20 років незалежності Іван Драч розповідає у новому номері журналу "Країна" № 37 (90) за 30 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"На політичній сковороді зараз смажать Януковича і Азарова" — Іван Драч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути