неділя, 01 травня 2022 01:58

Спецтема: Ворог біля українського кордону

На півдні українські захисники знищили три зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", також знищено 42 окупантів

На півдні українські захисники знищили три зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", також знищено 42 окупантів
ЗСУ відзвітувалось про роботу на півдні. Фото: Міноборони

Оперативне командування "Південь" повідомило поточну оперативну обстановка на вечір 30.04.2022.

"Черговою атакою по ворожих об'єктах на Зміїному розбито 3 зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", а також машину зв'язку – серверну із телекомунікаційним обладнанням. Додатково світ став чистішим на 42 рашисти", повідомляє пресслужба.

На Миколаївсько-Херсонському напрямку продовжується ведення бойових дій. Ворог не маючи активності у просуванні, закріпився на позиції та продовжує артилерійсько-мінометні обстріли.

Противник втратив ще два "Орлани-10" на Миколаївщині.

На Херсонщині артилерійським вогнем українські воїни знищили ворожу станцію радіоелектронної боротьби "Реппелент-1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи обстріляли Одеський аеропорт

По Одесі знов завдано ракетного удару. Цього разу з окупованої території Криму, ракетним комплексом "Бастіон" випущено 3 ракети "Онікс", які влучили у злітно-посадкову смугу. Руйнування призвели до неможливості подальшої експлуатації смуги. Постраждалих немає.

"Напередодні 2 травня продовжується кампанія з розхитування Одеси, прикордонних регіонів та спроб підбурення проросійських сил. Так, оперативним шляхом отримано інформацію про диверсійну заготовку – тираж газети "Приднестровье" від 2 травня 2022 року із нібито офіційним зверненням жителів Придністров'я до Путіна із проханням про захист від нападу українських Збройних Сил. Наданням розголосу цієї провокації дії ворожих сил дискредитовано". йдеться в дописі.

Корабельне угруповання противника продовжує блокаду судноплавства в північно-західній частині Чорного моря, та погрожує нанесенням ракетних ударів по всій території України.

29 квітня пiд час нальоту авіації РФ, військовослужбовець строкової Національної гвардії України вміло використав ПЗРК "ИГЛА" та завдав безповоротних втрат ворогу. У російського окупанта мінус один Су-25 та $11 млн.

Зараз ви читаєте новину «На півдні українські захисники знищили три зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", також знищено 42 окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути