Ексклюзиви
четвер, 18 квітня 2013 15:18

На одному з 5-ти проблемних в разі перевиборів маже балотуватися Власенко - експерт

На одному з 5-ти проблемних в разі перевиборів маже балотуватися Власенко - експерт
Сергій Таран. Фото: www.newsmarket.com.ua

Якщо буде призначено перевибори по 5-ти проблемним округам, то на одному з них може балотуватися вже екс-нардеп Сергій Власенко.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран, коментуючи інформацію про те, що нібито в Мінюсті готують закон щодо призначення перевиборів на 5-ти округах, де так і не було визначено переможця, на липень цього року.

"Літо — для влади найвигідніше для проведення виборів період, бо переважна більшість людей, які за опозицію, - це активні люди і влітку вони виїжджають у відпустки. А от вдома залишаються бюджетники, пенсіонери. І це, відповідно, завжди дає фору для влади у тому, хто саме прийде на виборчі дільниці. Більше того, для влади це легше ще й тому, що контроль за чесністю підрахунків теж важче провести саме влітку . Тому влада саме зараз і планує робити ці вибори", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин хоче, щоб депутати обговорили законопроекти щодо перевиборів на 5 округах

Водночас, Таран зауважив, що у будь-якому разі, опозиції варто брати участь у цих виборах, якщо їх таки буде призначено.

"Для опозиції буде доречно ставити питання взагалі про те, щоби вибори були. Але треба ставити питання ширше — і про київські вибори, і про ці округи. Питання потрібно порушувати про те, щоби вибори відбулися всюди, де вони потрібні, а не лише в тих 5-ти округах. Але краще мати вибори влітку, ніж взагалі їх не мати", - зауважив політолог.

Він також припустив, що від опозиції, швидше за все, на цих округах балотуватимуться ті самі кандидати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів навіть на Донеччині не набрала більше 10,5% - Кармазін

"Можливо по одному округу зроблять виключення і там буде балотуватися Сергій Власенко, якого викинули з парламенту. І це буде справою честі для опозиції — повернути його до парламенту", - додав Таран.

Він зауважив: "Щодо влади, то ситуація складніше. Швидше за все, це (хто балотуватиметься — ред.) буде вирішено в останній момент. Може будуть ці самі кандидати, але по окремим округам буде виняток, бо знайдуться, наприклад, більш грошовиті люди".

Так він припустив, що інший кандидат може бути у Первомайську на 132-му окрузі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога: Перевибори на проблемних округах – це єдиний здоровий компроміс

"Засуха залишиться. Пилипишин теж, певно, залишиться, хоча він і казав, що вже не балотуватиметься, бо зрозумів, що програє, - припустив експерт. - Не думаю, що у влади є якась стратегія, яку можна було узагальнити. Це буде вирішуватися індивідуально. На кожному окрузі буде своя загадка і інтрига".

Зараз ви читаєте новину «На одному з 5-ти проблемних в разі перевиборів маже балотуватися Власенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути