Ексклюзиви
вівторок, 01 серпня 2006 15:41

На Одещині затримали російського злочинця на прізвисько "Султан"

 

В Одеській області міліціонери затримали оголошеного в міжнародний розшук громадянина Росії Султанбека Айдамірова, відомого в кримінальному світі як "Султан".

Айдаміров розшукується російськими правоохоронцями за скоєння особливо небезпечних злочинів. Зокрема, він обвинувачується в організації викрадання віце-президента Національної асоціації професійного гольфу.

- За його життя зловмисник вимагав і отримав $ 1,5 млн. Платіжне доручення про перерахування грошей потерпілий підписав під прицілом пістолета у присутності Айдамірова. Після цього бізнесмена звільнили, - зазначили в МВС.

За скоєні злочини в Росії "Султану" загрожує до 15 років позбавлення волі.

В Україні зловмисник намагався сховатися, використовуючи 4 фіктивні паспорти. Зараз українська міліція перевіряє його на причетність до скоєння інших злочинів в Україні.

- Поки йому інкримінується підробка документів, - повідомили в департаменті УМВС, підкресливши, що при затриманні у Айдамірова вилучили підроблене посвідчення полковника української розвідки. На даний момент вирішується питання про його екстрадицію.

Українська міліція готова "проявити акт доброї волі і видати "Султана" росіянам, не дивлячись на те, що він порушив українське законодавство".

- В обмін ми розраховуємо на конструктивну співпрацю, зокрема, по екстрадиції до України членів угрупування Немсадзе, затриманих на початку цього року в Москві, - підкреслило джерело в МВС України.

Джерело також повідомило, що представники кримінального світу, зокрема,  відомий "злодій в законі" Антімос, вже виділили $250 тис. за звільнення "Султана" з під варти, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині затримали російського злочинця на прізвисько "Султан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути