пʼятниця, 03 серпня 2018 10:30

На Мальдівах Гонтаревої не поставлено крапку

На Мальдівах Гонтаревої не поставлено крапку
Відпочинок екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої будуть розслідувати далі. Фото: ТСН

Апеляційний суд Києва скасував рішення Національного антикорупційного бюро про закриття справи щодо можливих недостовірних відомостів у декларації колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Про це повідомляють "Українські Новини".

У березні детектив НАБУ виніс постанову про закриття кримінального провадження від 18 серпня 2017-го у зв'язку з відсутністю в діях Гонтаревої кримінального правопорушення.

Витрати Гонтаревої на відпочинок на Мальдівських островах у липні 2016-го становили 249,9 тис. грн, що менше 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб і "не створює об'єктивної сторони кримінального правопорушення".

Адвокат Юрій Харченко в інтересах третьої особи оскаржив це рішення, проте 15 червня Солом'янський районний суд Києва відмовив адвокату. Харченко подав апеляційну скаргу.

За його інформацією, детектив НАБУ за весь час досудового розслідування провів лише одну слідчу дію - вивчив інформацію в мережі Інтернет щодо наявності публікації про відпочинок Гонтаревої на Мальдівах, за результатами якої встановив, що вартість відпочинку в вибраному готелі може коштувати більше 700 тис. грн. Але інформацію не перевірив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева знову забула про відпочинок за 250 тисяч

Також детектив нікого не допитував і не перевірив факт перетину Гонтаревої та членами її сім'ї державного кордону в липні 2016-го.

Апеляційний суд погодився з доводами адвоката та визнав, що суддя першої інстанції не звернув уваги на неповноту досудового розслідування. Суд скасував постанову детектива НАБУ про закриття справи.

У липні 2017-го суд зобов'язав ГПУ розслідувати можливе декларування недостовірних даних Гонтаревою. У серпні 2017-го за таку справу взялось і НАБУ. Пізніше вони були об'єднані.

У червні 2018-го НАБУ закрило справу щодо Гонтаревої. У травні НАЗК повідомило, що виявило низку порушень під час повної перевірки її декларації, але адміністративних правопорушень у відомстві не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «На Мальдівах Гонтаревої не поставлено крапку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути