вівторок, 10 липня 2018 17:22

Гонтарева знову забула про відпочинок за 250 тисяч

Гонтарева знову забула про відпочинок за 250 тисяч
Екс-очільниця Національного банку Валерія Гонтарева знову не вказала відпочинок на Мальдівських островах за майже 250 тис. грн. Фото: Forbes Україна

Екс-голова Національного банку Валерія Гонтарева виправила декларацію за 2016 рік. Однак відпочинок за майже 250 тис. грн чиновниця не вказала. Про це повідомляє "Українська правда".

Нову декларацію екс-чиновниці оприлюднили в Єдиному державному реєстрі 10 липня.

Зміни стосувались доходів родини у вигляді дивідендів та додаткових благ, які Гонтарева не внесла у попередній звіт, неповної інформації про корпоративні права сина та його зарплатні, неправильної дати придбання авто.

Крім того, колишня очільниця Нацбанку, згідно з рішенням НАЗК, минулого разу не вказала реєстраційні та кадастрові номери частини нерухомості. У публічній частині реєстру ця інформація не відображається, бо є конфіденційною.

Родинний відпочинок на Мальдівах Гонтарева цього разу також не внесла в декларацію. Саме це стало підставою для повної перевірки. Тоді НАЗК вирішило, що екс-чиновниця не порушила законодавство, не вказавши відпустку. Сама чиновниця казала, що сплатила лише 78 тис. грн.

Водночас, пізніше слідство НАБУ стверджувало, що "витрати на відпочинок голови Національного банку України на Мальдівських островах в липні 2016 року становили суму 249 834,30 грн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мальдівах Гонтаревої не побачили криміналу

Ця сума менша, ніж 250 прожиткових мінімумів, тому її відсутність у звіті не є кримінальним порушенням. Однак вносити в декларацію потрібно видатки у понад 50 прожиткових мінімумів, тобто, станом на той час, у понад 77 200 грн. Згідно з інформацією НАБУ, відпочинок Гонтаревої потрібно було зазначити.

У липні 2017 року суд зобов'язав ГПУ розслідувати можливе декларування недостовірних даних Гонтаревою. В серпні 2017-го за таку справу взялось і НАБУ. Пізніше вони були об'єднані.

В червні 2018 року НАБУ закрило справу щодо Гонтаревої. У травні НАЗК повідомило, що виявило низку порушень під час повної перевірки її декларації, але адміністративних правопорушень у відомстві не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева знову забула про відпочинок за 250 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути